Δήμος Αθηναίων: Στο τετραψήφιο 1595 τα αιτήματα για παροχή βοήθειας σε ευάλωτους και ηλικιωμένους

  • Γιάννα Σουλάκη
Δήμος
Τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό για αναφορά προβλημάτων δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων

Στον τετραψήφιο αριθμό 1595 του Δήμου Αθηναίων, οι πολίτες μπορούν να καλούν για αιτήματα παροχής βοήθειας και αναφορά προβλημάτων σε ηλικιωμένους και ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες 48 ώρες, οπότε καλέστε στο 1595 κι ένας άνθρωπος του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Σημασία δεν έχει μόνο το κέντρο, έχουν και οι γειτονιές. Να έχουμε ανοιχτούς τους δρόμους, να είναι ο ηλεκτροφωτισμός παντού», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών, τονίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι, στους οποίους θα φιλοξενηθούν όσοι χρειάζεται να ζεσταθούν τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Ο Δήμος Αθηναίων, εκτός από τον δικό του σχεδιασμό βρίσκεται σε στενή συνεργασία και σε “ανοιχτή γραμμή” με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Τροχαία και Πυροσβεστική.

Επιχείρηση διακομιδής αστέγων σε ασφαλείς χώρους

Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της επικείμενης κακοκαιρίας Μπάμπαρα ξεκίνησε μία νέα δράση του ΟΚΑΝΑ με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, για την προστασία του πληθυσμού που κάνει χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και διαβιεί στο δρόμο.

Από σήμερα, 05.02.2023, και για τις επόμενες ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επιχείρηση μεταφοράς άστεγων τοξικοεξαρτημένων σε δομές του ΟΚΑΝΑ

Οι χώροι είναι θερμαινόμενοι και θα παρέχονται ζεστό φαγητό και ρόφημα, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ατομικής υγιεινής και ύπνου.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας- Υπνωτήριο ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2108237498 & 2108238676
Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ Ιδομενέως 130 & Κ. Τσαλδάρη 4, Ίλιον Αττικής. Τηλέφωνο: 210 2619626