Δήμος Αθηναίων: Σήμερα ο 10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός στο Ζάππειο

  • Γιάννα Σουλάκη
θηλασμός
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού Αττικής συμμετέχει και φέτος δυναμικά, διοργανώνοντας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, την εκδήλωση του 10ου ταυτόχρονου μητρικού θηλασμού.

Για 10η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. (ώρα προσέλευσης) μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους θα συναντηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, δίπλα στο συντριβάνι, για να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε το θηλασμό».

«Εμείς οι μητέρες, για δέκατη συνεχή χρονιά,  θα συναντηθούμε στο Ζάππειο Μέγαρο, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη των νέων μητέρων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού Αττικής και καλεί όλες τις μητέρες με τα παιδιά τους να παραβρεθούν στην εκδήλωση.