Δήμος Αθηναίων: Κοινωνικό Ιατρείο και συνταγογραφήσεις για αστέγους, απόρους

  • Iatropedia newsroom
Κοινωνικό Ιατρείο
Η προσέλευση στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΚΥΑΔΑ θα πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί και να βοηθήσει αστέγους και άπορους συνανθρώπους μας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στο κεντρικό κτήριο του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35). Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της πόλης που έχουν ανάγκη. Διαθέτει επίσης μονάδα συνταγογράφησης φαρμάκων.

Όπως ανακοίνωσε το ΚΥΑΔΑ, το Κοινωνικό Ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται:

  • Συμπυκνωτής οξυγόνου
  • Καρδιογράφος
  • Απινιδωτής
  • Νεφελοποιητές
  • Ωτοσκόπιο
  • Συσκευές αναρρόφησης
  • Οξύμετρα
  • Πιεσόμετρα
  • Μετρητές σακχάρου

Επιπλέον, προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κάθε ωφελούμενο του ΚΥΑΔΑ να προσέρχεται για δωρεάν συνταγογράφηση της φαρμακευτικής του αγωγής. Η συνταγογράφηση αφορά φάρμακα που μπορούν να χορηγούν οι ιατρικές ειδικότητες που διαθέτει το Κοινωνικό Ιατρείο (πνευμονολόγος, χειρουργός, ψυχίατρος). Η δυνατότητα αυτή δίνει ανάσα ανακούφισης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται, σε μια στιγμή μάλιστα που το σύστημα υγείας στο σύνολό του είναι σημαντικά επιβαρυμένο από την πανδημία.

Επιπλέον, παραμένει σε λειτουργία το εξεταστήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Αχαρνών 3). Και αυτό προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους αστέγους της πόλης.

Οι δωρητές

Το διαρκώς διευρυνόμενο πλέγμα πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης των ευπαθών ομάδων της πόλης από το ΚΥΑΔΑ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Η ΠΕΦ πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά σε ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, αναλώσιμα και έπιπλα γραφείου.

Δωρεές προς το Κοινωνικό Ιατρείο πραγματοποίησαν επίσης το Whisky Forum (αναλώσιμα, ιατρικές συσκευές, εξεταστικό κρεβάτι), καθώς και το Lions Club Κηφισιάς Anne Sullivan που δώρισε στο ΚΥΑΔΑ έναν τρικάναλο καρδιογράφο.

Η προσέλευση στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΚΥΑΔΑ θα πραγματοποιείται (για λόγους αποφυγής του συνωστισμού) μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλ. 210-5246515 (επιλογή 3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν