Δημήτρης Βαρνάβας: Τον Δεκέμβριο πληρώνονται εφημερίες δύο μηνών

  • Iatropedia
Χωρίς τέλος είναι η αγωνία των νοσοκομειακών γιατρών για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους καθ' όλο το 2015 με αποτέλεσμα κάθε νέο για την εκάστοτε πληρωμή που δίνει ανάσα ρευστότητας στα νοικοκυριά τους, να αποτελεί μάννα εξ ουρανού! Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, ανέβασε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα ygeianet ενημερώνοντας τους συναδέλφους του για την επόμενη πληρωμή μετά από επαφές που είχε στο υπουργείο Υγείας. Παρότι όμως τα νέα είναι σχετικώς καλά για τους γιατρούς που εργάζονται σε νοσοκομεία, οι συνάδελφοί τους στα Κέντρα Υγείας έχουν να ελπίζουν μόνο στην πανελλαδική στάση εργασίας της 27ης Νοεμβρίου...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα… βάσανα για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας ξεκίνησαν όταν την διαχείριση σταμάτησε να έχει το οικείο νοσοκομείο, και την πήρε στα χέρια της η οικεία Υγειονομική Περιφέρεια.

Χωρίς επαρκή κονδύλια και προσωπικό, οι διοικήσεις των ΥΠΕ αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή και έτσι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας παραμένουν σταθερά απλήρωτοι για τις εφημερίες τους εδώ και μήνες…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ:

Σε επικοινωνία που είχαμε με τις Οικονομικές Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ενημερωθήκαμε ότι τα κονδύλια  για τις εφημερίες του τετάρτου τριμήνου 2015 θα εκταμιευτούν προς τα Νοσοκομεία και τις ΔΥΠΕ στις 30 Νοεμβρίου.

Συνεπώς εντός του Δεκεμβρίου μπορούν να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Παρακαλούνται οι Ενώσεις να συνεργαστούν με τα λογιστήρια των Νοσοκομείων, ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η ενταλματοποίηση των εφημεριών και να γίνει δυνατή η καταβολή στους συναδέλφους.

Η ΟΕΝΓΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Διοικητές ΥΠΕ για την καταβολή των εφημεριών των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας- ΠΕΔΥ, ενώ παράλληλα έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου διεκδικώντας την καταβολή των οφειλομένων από εφημερίες και την ομαλοποίηση της περαιτέρω καταβολής τους.