Δημήτρης Βαρνάβας: Επιτακτική η ανάγκη αλλαγής στους διοικητές των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Να αξιολογηθούν και στην συνέχεια να αντικατασταθούν όσοι δεν παρήγαγαν έργο, ζητά για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την άμεση αποπομπή χωρίς καταβολή αποζημίωσης από το ΕΣΥ όσων διοικητών δεν έπραξαν τα δέοντα για τα δημόσα νοσοκομεία ζητά σε γραπτή παρέμβασή του ο Δημήτρης Βαρνάβας.

Πριν αποφασιστεί η αποπομπή των διοικητών πάντως, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ προτείνει να αξιολογηθούν ώστε αν υπάρχουν κάποιοι που επελέγησαν με αξιοκρατικά κριτήρια επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, να παραμείνουν ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους στο ΕΣΥ.

Διαβάστε εδώ το σχόλιο του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβα:

Από τα πρόσφατα γεγονότα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των Διοικητών που διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Πρόκειται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για Διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.

Υπάρχει βεβαίως δυνατότητα ν΄ αξιολογηθούν και όπου κριθεί αναγκαίο ν΄ αντικατασταθούν άμεσα από τους επιλαχόντες στη λίστα αξιολόγησης που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης.

Θα συμβεί όμως η παγκόσμια πρωτοτυπία ν΄ αρχίζουν τα επώνυμα όλων των Διοικητών της χώρας από Α. Και τούτο διότι ο κατάλογος που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε αλφαβητικά και όχι βάσει μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι!!

Συνεπώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς Διοικητές και να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα Νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων και να διεκπεραιώσει με ταχύτατους ρυθμούς τις 4500 προσλήψεις που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ώστε να υπάρξει ανάσχεση στην καταστροφική πορεία του ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν