Δημήτρης Τσοβόλας: Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσοβόλας
Υπέκυψε πριν από λίγο στη χρόνια νόσο από την οποία έπασχε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος τις τελευταίες δύο ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν». Έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα και σήμερα, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 80 ετών.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και ήταν υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε από τους πιο δημοφιλής υπουργούς Οικονομικών της Μεταπολίτευσης λόγω των φιλολαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας και προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια η οποία μάλιστα στα μετεμφυλιακά χρόνια αντιμετώπισε διώξεις λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση και στο ΕΑΜ επί Κατοχής. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.