Δημήτρης Κόκοτας: Χρονοβόρα διαδικασία η αποσωλήνωση, λέει η Ματίνα Παγώνη

  • Ρούλα Τσουλέα
Κόκοτας
Τι ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την πορεία της υγείας του μετά το έμφραγμα και την ανακοπή καρδιάς.

Σε καταστολή εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά το έμφραγμα και την ανακοπή καρδιάς που υπέστη στις 28 Μαρτίου.

Για την πορεία της υγείας του ρωτήθηκε σχετικώς η κυρία Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ). Όπως είπε, ο 56χρονος τραγουδιστής εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, διότι η αποσωλήνωση είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.

Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι θα αποσωληνωθεί σταδιακά και θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά του.

«Γίνονται προσπάθειες από την ομάδα των γιατρών για αποσωλήνωση», είπε το πρωί της Παρασκευής (5 Απριλίου 2024) στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Εχθές έγινε κάποια εξέταση, μαγνήτες δηλαδή, για να δούμε τι γίνεται και στο κεφάλι. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, δεν μπορείς αμέσως να αποσωληνώσεις ένα άτομο».

Όπως εξήγησε, η αποσωλήνωση εξαρτάται από την κλινική κατάσταση κάθε ασθενούς και από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Ωστόσο ο κ. Κόκοτας δείχνει να βελτιώνεται.

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, ότι θα αποσωληνωθεί σιγά-σιγά και θα επανέλθει στην οικογένειά του», τόνισε. «Οι άρρωστοι αυτοί θέλουν τον χρόνο τους για να παλέψουν… και σιγά-σιγά να επανέλθουν. Θέλουν τις δικές τους ώρες… για να βγουν από αυτή τη διαδικασία».

Η κυρία Παγώνη ανέφερε ακόμα πως ο Δημήτρης Κόκοτας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό που τηλεφωνεί συνεχώς για να μαθαίνει νέα για την υγεία του. «Μας έκανε μεγάλη εντύπωση ο κόσμος ο οποίος παίρνει τηλέφωνο και ρωτάει (γι’ αυτόν)», είπε. «Είναι πολύ αγαπητός».