Δικογραφίες σε βάρος 13 ατόμων για τις κλοπές σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

  • Ρούλα Τσουλέα
φαρμακεία
Οι δικογραφίες αφορούν 15 κλοπές ή απόπειρες κλοπής που καταγράφηκαν από τις αρχές του έτους.

Πέντε ξεχωριστές δικογραφίες για τετελεσμένες και σε απόπειρα κλοπές σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, σχημάτισε η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εις βάρος συνολικώς 13 ατόμων.

Οι δικογραφίες αφορούν συνολικώς 15 περιπτώσεις κλοπών που καταγράφηκαν από τις αρχές του έτους στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 7.400 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. η πρώτη δικογραφία αφορά 44χρονο Έλληνα, Κατηγορείται για απόπειρα κλοπής και κλοπή από φαρμακείο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τον Ιανουάριο. Η λεία του περιλαμβάνει 600 ευρώ.

Ο 44χρονος δεν είχε σταματήσει τη δράση του τον Ιανουάριο. Συνελήφθη χθες το μεσημέρι για κλοπή από εμπορικό κατάστημα στην Πυλαία. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά δύο γυναικών ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 50 και 39 ετών. Κατηγορούνται ότι τον Ιανουάριο αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από φαρμακείο της Καλαμαριάς προϊόντα συνολικής αξίας 1.667 ευρώ.

Στην τρίτη δικογραφία, 32χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για κλοπές σε δύο φαρμακεία. Την πρώτη φορά ήταν τον Φεβρουάριο, όταν αφαίρεσε μόνος του προϊόντα αξίας άνω των 900 ευρώ από φαρμακείο στην Καλαμαριά. Την δεύτερη είχε συνεργό έναν 32χρονο. Με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν προϊόντα από φαρμακείο στην περιοχή της Ανάληψης.

Κατά τριών Ελληνίδων ηλικίας 25, 33 και 40 ετών στρέφεται η τέταρτη δικογραφία. Και αυτές κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν την μέθοδος της απασχόλησης για να αφαιρέσουν τον Φεβρουάριο προϊόντα αξίας 80 ευρώ από φαρμακείο στον Εύοσμο.

Τις περισσότερες κλοπές και με τη μεγαλύτερη αξία κλοπιμαίων (άνω των 4.000 ευρώ) κατηγορούνται στην πέμπτη δικογραφία ότι τέλεσαν πέντε γυναίκες, ηλικίας 15-47 ετών. Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν ή προσπάθησαν να αφαιρέσουν προϊόντα από συνολικά εννέα φαρμακεία στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Ν. Ραιδεστού και της Χαριλάου.

Όλες οι δικογραφίες θα υποβληθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία: iStock