Δικαιώθηκαν δικαστικά απολυμένοι γιατροί του ΠΕΔΥ από την 3η ΥΠΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μια ακόμα δικαστική απόφαση έρχεται να αναστατώσει τον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς η Δικαιοσύνη φαίνεται να βρίσκει όλο και συχνότερα δίκαιη την απαίτηση των γιατρών να μην κλείσουν τα ιατρεία τους παραμένοντας στο ΠΕΔΥ.

 

Διαβάστε την σχετική ενημέρωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΠΕΔΥ- ΕΟΠΥΥ:

ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 42 ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3ης ΔΥΠΕ

Με την υπ’αριθμ 1314/2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η κύρια βάση της αγωγής, αναγνωρίστηκε η ακυρότητα της διαθεσιμότητας και της αυτοδίκαιης απόλυσης και η 3η ΥΠΕ υποχρεώνεται να απασχολεί τους ενάγοντες και να καταβάλει τις αποδοχές τους.
Καλούμε τους συναδέλφους με την επάνοδο τους να δυναμώσουν τις μονάδες.
Καλούμε και το Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων να παραλείψει την απαράδεκτη προϋπόθεση παραίτησης των γιατρών από όλες τις υπέρ αυτών εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις. Οι μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διαλύονται καθημερινά από την υποστελέχωση.
Ο νόμος 4238 είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη χρονική συγκυρία, απορριπτέος. Η ενδυνάμωση των Μονάδων υγείας με ειδικευμένους επιστήμονες θα αναβαθμίσει τη λειτουργία τους. Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές ισοπέδωσης και καταστροφής που άφησε πίσω του ο νόμος 4238/2014.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ