Δικαίωση- έστω και αργοπορημένη- για τον θάνατο νεαρού φαντάρου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Άρειος Πάγος επιδίκασε στους γονείς φαντάρου που έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια 260.000 ευρώ στον καθένα, στα αδέλφια 140.000 ευρώ στον καθένα, στον παππού 30.000 ευρώ και στον θείο 9.000 (συνολικά 839.000 ευρώ).

Όπως μετέδωσε το onalert.gr η οικογένεια του άτυχου φαντάρου που έσβησε το 1999 από πυώδη αμυγδαλίτιδα ενώ υπηρετούσε την θητεία του, θα λάβει κάτι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την απώλεια του νερού μέλους της… Κι ενώ είναι βέβαιον ότι δεν υπάρχει ποσό με το οποίο να παρηγορείται ένας γονιός ή αδελφός για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του δικού του ανθρώπου, πάντως η δικαστική απόφαση δικαιώνει μετά θάνατον τον άτυχο νέο.

Ο νέος έχασε την ζωή του μέσα σε λίγες ημέρες καθώς όταν διαγνώστηκε το πρόβλημα στις αμυγδαλές του, εισήχθη σε νοσοκομείο αλλά εκεί δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία στην επιμονή των συμπτωμάτων με αποτέλεσμα αντί να τον κρατήσουν εντός νοσοκομείου, να τον στείλουν ξανά στην μονάδα του. Η υγεία του επιδεινωνόταν ραγδαία μέχρι που παρουσιάστηκε μυοπερικαρδίτιδα και το νέο παιδί κατέληξε!

Άδικα και από κάθε άποψη αδικαιολόγητα για μια σύγχρονη χώρα!