Διημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τις νέες αντικαρκινικές θεραπείες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Νέες θεραπείες για τον Καρκίνο, Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους ασθενείς και τους γιατρούς»που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου αύριο Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο WyndhamGrandHotel στην Αθήνα.

Η Επιστημονική Διημερίδα για τις Νέες Θεραπείες στον καρκίνο θα επιχειρήσει να παρουσιάσει το σύγχρονο πρόσωπο της ανοσοθεραπείας, θα μας ενημερώσει για τα βιολογικά και τα βιο–ομοειδή φάρμακα και θα αναζητήσει το ρόλο και τη σημασία των νέων μοριακών, γονιδιακών και άλλων βιοδεικτών για τους ασθενείς και το ίδιο το σύστημα υγείας.

Παράλληλα στόχος είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει ένα μοναδικό φόρουμ συζήτησης, όπου ασθενείς, επιστήμονες Υγείας, εκπρόσωποι της πολιτείας και όλοι οι συμμετέχοντες, θα συζητήσουν για την έγκριση, αποζημίωση και διαθεσιμότητα των νέων αντι-νεοπλασματικών θεραπειών και θα εξετάσουν μαζί τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις για την ευρύτερη δυνατή κλινική εφαρμογή τους.

Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ιατροί, καταξιωμένοι Επιστήμονες με διεθνές κύρος, Ερευνητές και Εκπρόσωποι της Επίσημης Πολιτείας, θα τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους την Διημερίδα για τις «Νέες Θεραπείες για τον Καρκίνο». Μπορείτε να δείτε τους ομιλητές επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας.

Η έναρξη του προγράμματος έχει οριστεί για την Παρασκευή το απόγευμα στις 16.00 με μία ενότητα αφιερωμένη στην ανοσοθεραπεία και την πληροφόρηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα.

Θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

·         Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος στην καρκινογένεση.

·         Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

·         Οι προσδοκίες μας για την επόμενη πενταετία.

·         Η ποιότητα ζωής των ασθενών που βρίσκονται σε ανοσοθεραπεία.

·         Παρουσίαση περιστατικών από την καθημερινή κλινική πρακτική.

Το Σάββατο το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κος Γεώργιος Γιαννόπουλος, θα είναι κεντρικός ομιλητής και θα αναφερθεί στις «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην εποχή των νέων Θεραπευτικών Προσεγγίσεων».

Η δεύτερη μέρα της Διημερίδας, θα δώσει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να αποκτήσουν έγκαιρη ενημέρωση για τα Βιο-ομοειδή και τους Βιολογικούς Παράγοντες, καθώς θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

·         Ανταλλαξιμότητα, Εναλλαγή και αυτόματη υποκατάσταση φαρμάκου.

·         Η άποψη των ασθενών σχετικά με τις προκλήσεις στη πρόσβαση στους νέους βιοδείκτες για την εξατομικευμένη ιατρική.

·         Οι Τράπεζες βιολογικού υλικού, ως απαραίτητο εργαλείο στη βιο-ιατρική έρευνα, αλλά και ως πηγή διλημμάτων βιο-ηθικής.

·         Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι γιατροί να συμπεριλάβουν το κόστος στη σύσταση της κατάλληλης θεραπείας.

·         Οι νέες ευκαιρίες από την επίδραση της καινοτομίας στην ογκολογία.

·         Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταλωτές για τους νέουςβιοδείκτες και τη διαπίστευση ποιότητας εργαστηρίων.

Η Επιστημονική Διημερίδα θα ολοκληρωθεί με εστίαση στην Εξατομικευμένη Ιατρική και το ρόλο που παίζουν οι Βιοδείκτες στην εφαρμογή της. Κι εδώ άκρως ενδιαφέρουσα η θεματολογία δεδομένου ότι θα πληροφορηθούμε για ζητήματα όπως:

·         Τι είναι Γονιδιακός έλεγχος και σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

·         Ο ρόλος των βιοδεικτών στην ανοσοθεραπεία: Τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, τι υπάρχει σήμερα και ποιο θα είναι το αύριο.

·         Μπορεί η υγρή βιοψία να αντικαταστήσει τη βιοψία όγκου;

·         Εξατομικευμένες κυτταρικές θεραπείες κατά του καρκίνου.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην διημερίδα, «Νέες θεραπείες για τον καρκίνο», υποβάλλοντας μία δήλωση συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: office@ellok.org. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Η Επιστημονική διημερίδα για τις Νέες Θεραπείες για τον Καρκίνο, θα μεταδίδεται ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. (Κάντε like στη σελίδα μας και παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα). Οι παρουσιάσεις και όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμα μετά το πέρας της διημερίδας στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν