Διημερίδα ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη από την ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas

  • Iatropedia
Στο διήμερο ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση του κοινού της Θεσσαλονίκης σε θέματα υγείας, κοινωνκά και περιβάλλοντος καλεί η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Γειτονιά Αλληλεγγύης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια σειρά δωρεάν εξετάσεων και δράσεων, ανοιχτών για το ευρύ κοινό, που θα περιλαμβάνουν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για πολλά θέματα.

Η «Γειτονιά Αλληλεγγύης» θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει:
– Δωρεάν εξέταση επιπέδων χοληστερίνης και ενημέρωση για την υγεία της καρδιάς από ιατρικό προσωπικό της Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη της ομάδας του Becel pro-activ
– Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική εξέταση για μικρούς και μεγάλους στην Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ και ενημέρωση για τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και τη στοματική υγιεινή από εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,
– Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστικής πυκνότητας και πελματογραφήματα από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», το έργο του οποίου στηρίζει η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas
– Ευαισθητοποίηση για τη σημασία της αυτοεκτίμησης των γυναικών σχετικά με την εμφάνισή τους. Για κάθε συμμετοχή στη δράση, το Dove θα προσφέρει 1 ευρώ για τη στήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas στηρίζει σταθερά και με πράξεις ευθύνης την ελληνική οικογένεια και την ελληνική οικονομία. Οι δράσεις της για την κοινωνία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: στήριξη 100 ελλήνων παραγωγών στη Γαστούνη Ηλείας με το πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας του Pummaro, πολύχρονη συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων που βοηθάει περισσότερους από 218 φορείς – 35.000 οικογένειες, παροχή σχολικών ειδών Unicef σε περισσότερα από 4000 παιδιά Δημοτικών Σχολείων.

Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas λειτουργεί 3 εργοστάσια και 2 αποθηκευτικά κέντρα και απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζομένους σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι φροντίζουν να φτάνουν κάθε μέρα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αγαπημένα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως Knorr, Lipton, Pummaro, Dove, Becel, Βιτάμ, Skip, Klinex, ΑΙΜ, Άλτις, Algida κ.ά.