Διοικητές Νοσοκομείων…copy paste!

  • Iatropedia
«Μη χαλαρώνετε λόγω εκλογών, σας βλέπω χαλαρούς» είπε με αυστηρό ύφος ο υπουργός Υγείας σε …προεκλογικό πνεύμα στους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας. Οι παρατηρήσεις του υπουργού Υγείας δεν έγιναν καθόλου τυχαία καθώς όπως ο ίδιος αποκάλυψε πολλοί διοικητές εξαιτίας της χαλαρότητας της περιόδου βαριούνται ακόμη και να απαντήσουν στα ερωτήματα της κεντρικής διοίκησης. Αποτέλεσμα είναι να απαντούν με …κοπιαρισμένα κείμενα.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε μάλιστα ότι πολλοί διοικητές …αξιοποίησαν κείμενα προηγούμενων μηνών για να απαντήσουν στις ερωτήσεις του υπουργείου.

Ωστόσο όπως είπε με αυστηρό ύφος: «δε θα επιτρέψω χαλάρωση εξαιτίας των εκλογών», παραδέχτηκε όμως ότι πάντοτε σε τέτοιες περιόδους η κινητικότητα πέφτει.

Γι αυτό και παρότρυνε τους διοικητές των νοσοκομείων να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους ώστε να συνεχισθεί το έργο στο υπουργείο Υγείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε όμως και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα πορίσματα για τους παράνομους γιατρούς που εντοπίζονται είτε να παίρνουν φακελάκια είτε να εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομων προμηθειών.

Δικαιοσύνη και πειθαρχικά όργανα είναι κατά τον υπουργό Υγείας οι αιτίες των καθυστερήσεων αυτών που κάνουν πολλά πορίσματα να βρίσκονται στο συρτάρι ακόμη και 7 και 8 χρόνια. «Πολλές φορές χρειάζεται να παρέμβω ο ίδιος για να προωθηθεί ένα πόρισμα όπως έγινε στις τελευταίες περιπτώσεις» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.