Διοίκηση «Αγία Σοφία»: ανυπόστατες οι καταγγελίες για θανάτους παιδιών! Τι υποστηρίζει

  • Iatropedia
Ανυπόστατες χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τις καταγγελίες κυρίως των γονέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν αντιμετωπίσθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, υποθέσεις που εξετάζει λεπτομερώς ακόμη και ο Άρειος Πάγος.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή σημερινό δημοσίευμα επισημαίνει ότι δίδεται έμφαση στην περίπτωση μικρού ασθενούς που κατονομάζεται στο άρθρο που φέρει τίτλο «όλος ο φάκελος για τους θανάτους στο Αγία Σοφία» ενώ «αφορά παιδί που ουδέποτε νοσηλεύθηκε ή χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο μας για καρδιολογικό πρόβλημα».

Ο διοικητής του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι «ανακυκλώνονται παλαιές και ανυπόστατες καταγγελίες που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος του νοσοκομείου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αναγνωρίζει ωστόσο ότι «το θέμα εξετάζεται από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές» και υπογραμμίζει ότι «η συνεχής αναμόχλευση του ζητήματος δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από τη διασπορά ανησυχίας στο κοινωνικό σύνολο για ένα πολύτιμο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ».

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωαν. Τέντες ανέθεσε σε ειδικό εισαγγελέα το συντονισμό όλων των ερευνών για θανάτους παιδιών με αφορμή το λουκέτο στην παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του «Αγία Σοφία», ώστε να επισπευσθεί το αποτέλεσμα και τα πορίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστάτωση πάλι στη συνταγογράφηση! Νέα μπερδέματα από το όριο των συνταγών για πρωτότυπα φάρμακα

Κούρεψε και απλά φάρμακα για το στομάχι ο ΕΟΠΥΥ!

Στον αέρα και πάλι οι παλιές εφημερίες των γιατρών!

Γεννιέσαι ή γίνεσαι; Το αγόρι που εξαναγκάστηκε να μεγαλώσει ως κορίτσι….