Διευρύνεται η συνεργασία του ΕΚΑΒ με την Ελληνική Αστυνομία

  • Iatropedia
Νέα συστήματα επικοινωνίας, εκπαίδευση των αστυνομικών σε ζητήματα πρόληψης ατυχημάτων, αλλά και επιχειρησιακά θέματα συζητήθηκαν σε συνάντηση κορυφής παραγόντων από το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συνάντηση πραγματόποιησε χθες ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., Νικόλαος Παπαευσταθίου, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την περαιτέρω βελτιστοποίηση της συνεργασίας τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο…

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες παρουσίασε την ανάγκη της επικαιροποίησης του υπάρχοντος μνημονίου συνεργασίας των δύο Υπηρεσιών(εν ισχύ από 14/5/2007), επισημαίνοντας το νευραλγικό ρόλο της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια της συμμετοχής των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στον τομέα Πρόληψης των Ατυχημάτων.

Από τους δύο άνδρες εξάλλου, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα των συστημάτων επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τις δύο Υπηρεσίες και συζητήθηκαν οι διαδικασίες σχετικά με την παραχώρηση στο Ε.Κ.Α.Β. της χρήσης συγκεκριμένων καναλιών στο ψηφιακό πολυκαναλικό σύστημα TETRA, που θα προμηθευτεί σύντομα η ΕΛ.ΑΣ.