Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και με Σάκη Ρουβά και με «Όραμα Ελπίδας»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Σάκης Ρουβάς είναι γνωστός πια για την δράση του υπέρ της στήριξης του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ¨και του Συλλόγου 'Οραμα Ελπίδας" για την δημιουργία τράπεζας μυελού των οστών. Τώρα, το ...όραμα προωθείται μέσω του γνωστού τραγουδιστή και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μόλις των 30% των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών βρίσκουν δότη μέσα στην οικογένειά τους… Το υπόλοιπο 70% χρειάζεται τη βοήθεια εθελοντών δοτών, ώστε να μη μείνει στο έλεος της ασθένειας… Παρά τις μεγάλες ανάγκες, ωστόσο, μέχρι πριν από μία τριετία η Ελλάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Σήμερα, οι εθελοντές δότες στην Ελλάδα ξεπερνούν πλέον τους 50.000 και στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω, χάρη και στο έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», η οποία δίνει δυναμικό «παρών» στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μέσω και του αγγελιαφόρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Σάκη Ρουβά.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής και showman θα δώσει μεγάλη συναυλία στην 82η ΔΕΘ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στους εθελοντές δότες μυελού των οστών, με την οποία θα «κλείσει» και το συναυλιακό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

«Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση, ως πατέρας, ως δότης μυελού οστών, ως Έλληνας, για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, να γίνουμε όλοι δότες ζωής και ελπίδας» επισήμανε ο Σάκης Ρουβάς, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη συνέντευξη Τύπου για την 82η ΔΕΘ και κάλεσε τους επισκέπτες της διοργάνωσης να εγγραφούν εθελοντές, παροτρύνοντας και τους φίλους και συνεργάτες τους να πράξουν το ίδιο.

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως ενεργοί δότες, ώστε ούτε ένα παιδί να μη μείνει αβοήθητο, ούτε ένας άνθρωπος να πάει χαμένος, επειδή δεν υπάρχει συμβατό μόσχευμα» υπογράμμισε ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος «επέστρεψε» στους χώρους της ΔΕΘ μετά από 26 χρόνια (καθώς η τελευταία παρουσία του στον χώρο ήταν το 1991, στο «Παλέ ντε Σπορ», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τραγουδιού. «Ας σπάσουμε ένα ακόμη ρεκόρ εδώ στη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός σύμβουλος του «Όραμα Ελπίδας», Στέλιος Γραφάκος, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να εγγραφούν ως ενεργοί δότες, σημειώνοντας ότι στόχος είναι οι εθελοντές στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τους 150.000. Όπως είπε, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ακίνδυνη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε, επίσης, ότι τα μέλη της κινεζικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης (σ.σ. η Κίνα είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ), τα οποία είναι περίπου 1.000, και εκπροσωπήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου από τoν πρόεδρο της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας, Λι Φενγκ Πινγκ, θα γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Το ίδιο έπραξαν, άλλωστε, και τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, μετά την ολόκληρη της συνέντευξης Τύπου.

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» αποτελεί τη συνέχεια και συνέπεια της αδιάκοπης παροχής ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν