Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Το συνέδριο θα διεξαχθεί 20-22 Οκτωβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή (δια ζώσης και διαδικτυακά).

Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ). Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες και είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σχεδόν καθολικά δια ζώσης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΕ, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 20-22 Οκτωβρίου 2022 σε έξι αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το επιστημονικό πρόγραμμά του είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στοχευμένη και επίκαιρη γνώση στους συμμετέχοντες, προβάλλοντας τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα στην Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο συνέδριο συμπεριλαμβάνονται οι τρέχουσες εξελίξεις στις εξής ενότητες:

  • Πρόληψη: Θα αναλυθούν η επίδραση των παραγόντων κινδύνου στα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης.
  • Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου: Η ελληνική καταγραφή σε 52 νοσοκομεία της χώρας μας κατέδειξε τη σύγχρονη αντιμετώπιση των ασθενών με έμφραγμα του μυοκαρδίου στη χώρα μας.
  • Απεικόνιση: Θα συζητηθούν οι βασικές αρχές και τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την μαγνητική τομογραφία καρδιάς.
  • Βαλβιδοπάθειες: Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης δομικών προβλημάτων της καρδιάς
  • Αρρυθμίες: Οι νεότερες εξελίξεις περιλαμβάνουν ειδικές τεχνικές κατάλυσης,  καθώς και τοποθέτηση βηματοδοτών άνευ ηλεκτροδίων.
  • Ψηφιακή Ιατρική: Αποτελεί τον νεότερο εξειδικευμένο χώρο της καρδιολογίας και θα συζητηθούν ψηφιακές εφαρμογές
  • Καρδιακή ανεπάρκεια: Στο συνέδριο θα αναλυθεί η χρήση και εφαρμογή των νεότερων φαρμακευτικών θεραπειών. Οι θεραπείες αυτές έχουν γνωρίσει αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πλέον επιτυγχάνουν σημαντική μείωση της θνητότητας.

Η Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 19.30, στην αίθουσα ΒANQUET του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.