Διευθυντής Ωνασείου στο iatropedia.gr: δεν παίρνουμε λεφτά από γονείς

  • Iatropedia
Το Ωνάσειο δε χρεώνει τους γονείς για τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις των παιδιών που έρχονται επειδή έχει κλείσει η κλινική του Αγία Σοφία δηλώνει στο www.iatropedia.gr ο γενικός διευθυντής του Ωνασείου Γιώργος Μουτσόπουλος.

Το Ωνάσειο είναι οργανισμός κοινής ωφελείας και οι χρεώσεις γίνονται με το κρατικό τιμολόγιο επισημαίνει από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ωνασείου Γιώργος Μουτσόπουλος μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες 234 γονέων παιδιών με καρδιολογικά προβλήματα ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα τους ζήτησαν από 7000 έως και 40.000 ευρώ για να χειρουργήσουν παιδιά.

Ο κ.Μουτσόπουλος διαψεύδοντας τις καταγγελίες των γονέων υπογραμμίζει ότι ακόμη και τα ανασφάλιστα παιδιά που έχουν βιβλιάριο απορίας φιλοξενούνται στο Ωνάσειο και οι χρεώσεις για τις περιπτώσεις αυτές μεταφέρονται στο υπουργείο Υγείας.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες των γονέων ότι υπάρχει λίστα αναμονής ο γενικός διευθυντής του Ωνασείου υποστηρίζει ότι η αναμονή δεν ξεπερνά τις 8 με 10 ημέρες η οποία όμως είναι σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη για τις εξειδικευμένες εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται τα παιδιά που θα χειρουργηθούν.

Τέλος αναφέρει πως αν διαπιστωνόταν πως γιατρός είχε ζητήσει χρήματα από γονέα ο ίδιος θα εισηγούνταν την απόλυσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν