Διευκρινίσεις από το Υπ. Υγείας: Δεν σχετίζεται μόνο με την πανδημία η νέα Επιτροπή Τσιόδρα – Συνεχίζει κανονικά τις συνεδριάσεις η υπάρχουσα

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Κανονικά συνεχίζει το έργο της η Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, αυτοί που λέμε όλοι "Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων" και συνεδριάζει κάθε Τετάρτη για τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η νέα «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας» που συνέστησε χθες ο Θάνος Πλεύρης, ασχολείται με θέματα αμιγώς Δημόσιας Υγείας και όχι αποκλειστικά με την πανδημία, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως: «Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) που συστήνεται από το Υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα σε εφαρμογή του Νόμου 4675/2020 ασχολείται με θέματα αμιγώς Δημόσιας Υγείας και δεν σχετίζεται με την πανδημία και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που παραμένει κανονικά και θα συνεχίσει να συνεδριάζει».

Συνεπώς, η αναφορά που έγινε από μερίδα μέσων ενημέρωσης «περί δήθεν δημιουργίας νέας Επιτροπής που αντικαθιστά την προηγούμενη είναι απολύτως ανακριβής», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Δείτε όλα τα μέλη της νέας Επιτροπής: Νέα επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με πρόεδρο τον Σωτήρη Τσιόδρα συνέστησε το Υπουργείο Υγείας – Όλα τα μέλη

Στην απόφαση Πλεύρη αναφέρεται συγκεκριμένα:

«H Επιτροπή καθίσταται καθολικός διάδοχος όλων των λοιπών Επιτροπών Δημόσιας Υγείας, εξαιρουμένης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, και παραλαμβάνει την έκθεση πεπραγμένων, τα απολογιστικά στοιχεία δράσης και το αρχείο τους, μετά από σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των διατάξεων του ν.4675/2020 (ΦΕΚ Α΄ 54)».