Δίδυμα αγόρια που αποτελούν το ένα αντικατοπτρισμό του άλλου…

  • Iatropedia
Μονοζυγωτικά δίδυμα αγόρια είναι "κατοπτρικά δίδυμα" αφού οι καρδιές τους, το κάθε ήπαρ και οι σπλήνες τους βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά του σώματός τους. Ο ένας, δηλαδή, είναι ο αντικατοπτρισμός του άλλου...

Ο Lucas και ο Louis Cooke γεννήθηκαν το 2013 από τονίδιο αμνιακό σάκο και οι ομφάλιοι λώροι τους ήταν περιπλεγμένοι. Μετά τη γέννησή τους, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ήταν κατοπτρικά δίδυμα, το οποίο είναι μια σπάνια περίπτωση κατά την οποία ένα γονιμοποιημένο ωάριο αργεί να διαχωριστεί περίπου 9 με 12 μέρες μετά τη σύλληψη.

Στην περίπτωση των αγοριών, σύμφωνα με τους γιατρούς, το δικό τους ζυγωτό διαχωρίστηκε στα δύο μετά από 10 μέρες και αν είχε γίνει μια-δυο μέρες αργότερα, θα ήταν σιαμαία.

Ο Lucas έχει μια πάθηση στην καρδιά που ονομάζεται συγγενώς διορθωμένη μετάθεση των μεγάλων αρτηριών, που είναι μια σπάνια καρδιοπάθεια κατά την οποία έχει αντιστραφεί η θέση της αριστερής και της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς. Σύμφωνα με τον πατέρα όμως, το αγοράκι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και πρέπει απλώς να κάνει το ετήσιό του τσεκ απ.

http://www.babyads.gr//

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν