Διαβήτης τύπου 1: Ημερίδα για το κοινό από την ΠΕΑΝΔ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΑΝΔ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή.

Δίαυλο επικοινωνίας για τα καίρια ζητήματα της σχολικής ζωής και της εφηβείας ανοίγει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) ανάμεσα στους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και τους επιστήμονες.

Η Ένωση πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας». Είναι η τέταρτη ημερίδα της ΠΕΑΝΔ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ (www.peand.gr). Η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακροατές και θεατές (viewers) απ’ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή για την παρακολούθηση είναι δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή.

«Εξειδικευμένοι διαβητολόγοι, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι, θα αναλύσουν και θα απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο της εφηβείας και τις αναταράξεις που προκαλεί στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή αλλά και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η κυρία Σοφία Μανέα, πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ.

Η ΠΕΑΝΔ παρέχει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα να διατυπώσουν εκ των προτέρων τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να λάβουν έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Το πρόγραμμα

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική καθημερινότητα και την εφηβεία, όπως:

  • Οι εφηβικοί πειρασμοί και πως μπορεί να επηρεάσουν τον διαβήτη
  • Ο σχολικός εκφοβισμός
  • Οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο
  • Ο καταλυτικός ρόλος του εξειδικευμένου στον διαβήτη τύπου 1 νοσηλευτή στην εκπαίδευση

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να βελτιώσουν τη ρύθμιση του διαβήτη τους. Στη διάρκειά του θα παρουσιασθούν και θα αναπτυχθούν οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1.

Και Pastry Chef

Στο τρίτο μέρος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα υγιεινά σνακ και μικρογεύματα από τον γνωστό Pastry Chef  Χρήστο Βέργαδο. Ο κ. Βέργαδος προετοίμασε για λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ εύκολες συνταγές για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και ένα γλυκό που όλοι μπορούν να  δοκιμάσουν χωρίς ενοχές!

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ημερίδας μέσω e-mail στο info@peand.gr. Θα μπορούν, όμως, να υποβάλουν ερωτήσεις και στη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι ερωτήσεις θα προωθηθούν στους προσκεκλημένους ομιλητές από τον συντονιστή της ημερίδας ομότιμο καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ.