Διάσωση παιδιών στην Ταϊλάνδη- Παρακολουθήστε ζωντανά και μάθετε τι είναι η Νόσος των Σπηλαίων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο καιρός "κυνηγάει" τους διασώστες που βιάζονται να ολοκληρώσουν το τιτάνιο έργο της διάσωσης πριν αρχίσουν έντονες βροχοπτώσεις. Εν τω μεταξύ, όσα παιδιά βγήκαν ήδη στην επιφάνεια, μπαίνουν σε καραντίνα για να πιστοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα ότι δεν έχουν πάθει αναπνευστική μυκητίαση. Την αποκαλούμενη νόσο των σπηλαίων...

Άλλα 4 παιδιά και ο προπονητής τους περιμένουν την σωτηρία από τους διασώστες στην Ταϊλάνδη . Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να προλάβουν την κακοκαιρία και να βγάλουν με ασφάλεια τα παιδιά στην επιφάνεια.

παιδια

Η νόσος των σπηλαίων

Οι άνθρωποι που αναγκάζονται να παραμείνουν σε σπήλαια επί σειρά ημερών, κινδυνεύουν να αναπνεύσουν μύκητες που αναπτύσσονται στα περιβάλλοντα αυτά από τα περιττώματα των νυχτερίδων. Οι μύκητες αυτοί περνούν μέσω της αναπνοής στους πνεύμονες και προκαλούν τη Νόσο των Σπηλαίων.

Σε ήπια μορφή της η νόσος μοιάζει πολύ με τη γρίπη προκαλώντας βήχα και πυρετό που υποχωρούν μετά από λίγα 24ωρα. Σε εξασθενημένους οργανισμούς παιδιών και ηλικιωμένων ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί με τη βαριά μορφή που μοιάζει με την φυματίωση.

Η επώαση μπορεί να κρατήσει από 3 ως 14 ημέρες και ως εκ τούτου τα παιδιά που διασώθηκαν θα παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον για μία εβδομάδα και θα υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις πριν έρθουν σε επαφή ακόμα και με τους γονείς τους.

Παρακολουθήστε ζωντανά τι γίνεται στο newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν