Διασωλήνωση στο διάδρομο! Εικόνες ντροπής στο Αττικόν! Σε επίσχεση οι ειδικευόμενοι

  • Iatropedia
Τραγικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Αττικόν με τους ασθενείς να είναι στο έλεος του Θεού καθώς προσωπικό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα για να τους εξυπηρετήσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι ειδικευόμενοι γιατροί που τραβούν το κάρο της υγείας μέσα στο νοσοκομείο, είναι απλήρωτοι από δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών. Τι συμβαίνει στο Αττικόν πίσω από τις κλειστές πόρτες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ασθενείς να περιμένουν για 8 ώρες για μια απλή εξέταση σε γιατρό. Ημέρες ατελείωτες για μια ακτινογραφία. Άρρωστοι να διασωληνώνονται στους διαδρόμους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών. Αυτά είναι μόνο λίγα από όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Αττικόν, του νοσοκομείου που παρουσιάζεται από το υπουργείο Υγείας ως το διαμάντι του ΕΣΥ.

Η εικόνα μεταφέρεται δια στόματος των ειδικευομένων του νοσοκομείου που περιμένουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους εδώ και έξι μήνες τη στιγμή μάλιστα που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης των ασθενών και αμείβονται με ελάχιστα μετά τις συνεχείς περικοπές. Γι αυτό άλλωστε ξεκινούν και επίσχεση εργασίας.

Βέβαια όλα αυτά δε συμβαίνουν τυχαία. Οφείλονται μεταξύ άλλων στη δραματική έλλειψη προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος. Είναι ενδεικτικό ότι αντιστοιχούν μόλις 11 τραυματιοφορείς για: 750 νοσηλευόμενους συν 1000 περιστατικά εφημερίας συν 1500 ασθενείς εξωτερικών ιατρείων.

Οι ειδικευόμενοι επισημαίνουν μάλιστα ότι και δεν έχουν πληρωθεί και τους επιβάλλεται να δηλώσουν λιγότερες εφημερίες από αυτές που έκαναν προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Το ιατρικό προσωπικό είναι σε απόγνωση καθώς και δεν εισπράττει τα χρήματά του και υπάρχει κατακόρυφη αύξηση της δουλειάς του Νοσοκομείου, που έχει μέση πληρότητα 120%!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύμα κινητικότητας σαρώνει Κέντρα Υγείας- πολυϊατρεία! Ποιοι θα απομακρυνθούν

Ράιχενμπαχ VS Σουλιώτη! Γερμανικό ή ελληνικό το σχέδιο για τις αλλαγές σε Κέντρα Υγείας-πολυϊατρεία;

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά νέου ΕΟΠΥΥ! Γιατί τάσσονται κατά των σχεδίων Άδωνι

Αλλάζουν όλα στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι προτείνει η ειδική επιτροπή στον Άδωνι