Διασωληνωμένος ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

  • Iatropedia newsroom
Διασωληνωμένος στο Παίδων νοσηλεύεται ο 14χρονος που κατέρρευσε στα κάλαντα
Υποβλήθηκε σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση εγκεφαλικής αιμορραγίας

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται από τις πρώτες πρωινές ώρες 0 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε χθες το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, την ώρα που έλεγε τα κάλαντα.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της εγκεφαλικής αιμορραγίας στην οποία υποβλήθηκε ο 14χρονος κρίνεται επιτυχής, με τους γιατρούς να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση της δύσκολης επέμβασης.

Το παιδί θα παραμείνει στη ΜΕΘ τουλάχιστον για το επόμενο 24ωρο, διασωληνωμένος.

Το απόγευμα οι γιατροί θα τον υποβάλουν σε απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να έχουν την μετεγχειρητική εικόνα.

Το χρονικό

Το 14χρονο παιδί ξεκίνησε από το σπίτι του, στην Άρτα, για να πει τα κάλαντα με φίλους. Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγα δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσε.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία. Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα που εφημέρευε και, εν συνεχεία, αφού διασωληνώθηκε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς λόγω εγκεφαλικής αιμοραγίας.

Τα δύσκολα όμως δεν έχουν περάσει.

Οι γιατροί έδωσαν εντολή να γίνει αεροδιακομιδή στην Αθήνα, ώστε να παρακολουθήσουν το παιδί οι έμπειροι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων, που διαθέτουν καλύτερο εξοπλισμό.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, έφτασε ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει τον 14χρονο παιδί για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δίπλα στον 14χρονο βρίσκονται οι γονείς του, που ευελπιστούν να έχει αίσιο τέλος η μεγάλη περιπέτεια που ζουν.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Αναγκαστική η αεροδιακομιδή λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο

Η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο αναγκάζει σε αεροδιακομιδή παιδί 14 ετών με εγκεφαλική αιμορραγία που αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά. Θα νοσηλευθεί, δηλαδή, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής, ανέφερε σε σχέση με το γεγονός ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Έξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Αρτας. Έγινε αξονική, διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία. Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο τρίτο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων στην ΗΠΕΙΡΟ διεκομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για νοσηλεία. Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα; Και τι μπορείτε να κάνετε για να τα απολαύσετε

Χριστούγεννα: 10 προβλήματα υγείας και ατυχήματα και πώς να τα αποφύγετε

Γιατί λαχταράμε κάτι γλυκό μετά το φαγητό και τι μπορούμε να κάνουμε