Διαψεύδουν συγγενείς ότι 40χρονη πέθανε στη Λέσβο λόγω έλλειψης χρημάτων για φάρμακα!

  • Iatropedia
Θλίψη αλλά ταυτόχρονα και σύγχυση έχει προκαλέσει ο χαμός 40χρονης μητέρας δύο παιδιών στη Λέσβο, η οποία φέρεται να μην μπορούσε να πάρει τη θεραπεία της επειδή ήταν ανασφάλιστη. Διαψεύδουν ωστόσο οι συγγενείς την είδηση...Χαμός στα social media απο την είδηση...

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Λέσβου μετά το θάνατο της 40χρονης. Η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το τελευταίο διάστημα δε λάμβανε τη θεραπεία της για την υπέρταση επειδή δεν ήταν ασφαλισμένη και δεν είχε χρήματα. Ωστόσο η ειδηση διαψεύδεται από συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Ενδεικτικό είναι ότι η είδηση έκανε το γύρο της χώρας αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την προηγούμενη Πέμπτη και διακομίστηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και εντέλει έχασε τη μάχη για τη ζωή. Όπως διατυπώθηκε η 40χρονη δεν ελάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης, επειδή το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και αδυνατούσε να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά των φαρμάκων.

Πάντωςσυγγενής της 40χρονης, διαψεύδει ότι ο θάνατος της συνδέεται με αδυναμία να πληρώσει τα φάρμακα της. Βέβαια δεν είναι λιγοι και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι για λόγους αξιοπρέπειας της άτυχης γυναίκας δε δημοσιοποιήθηκε τίποτε επισήμως από το νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ αναφερόταν πως 40χρονη γυναίκα ανήμπορη να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση απ’ την οποία έπασχε, «έσβησε» στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα ωστόσο με το LesvosPost.com, συγγενής της 40χρονης τηλεφώνησε στο τοπικό site και δήλωσε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα τα όσα γράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Όπως είπε θα κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας και της δημοσιογράφου για τα «ψεύδη» που διασπείρουν.

Η συγγενής της γυναίκας, όπως αναφέρει το LesvosPost είπε πως η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών είχε χρήματα για τα φάρμακα της, τα όποια έπαιρνε κανονικά, ενώ όπως είπε «τα ντουλάπια του σπιτιού της ήταν γεμάτα με τρόφιμα «ενώ τόνισε πως η 40χρονη απεβίωσε από παθολογικά αίτια που είχαν σχέση με την αρρώστια της και όχι από έλλειψη φαρμάκων.

Όπως γράφει το lesvospost, η συγγενής της 40χρονης δήλωσε πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς της 40χρόνης με όσα γράφονται και θα ασκηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την σπίλωση του ονόματος της 40χρονης…

Χαρακτηριστικό είναι πως η είδηση έκανε και επίσημους φορείς να τοποθετηθούν επισημα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταφέρονταν με σκληρά λόγια κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη η οποία κατάγεται από το νησί, κάτι που αποκαλύφθηκε με την υπόθεση Μπαλτάκου (σ.σ.: από την ίδια περιοχή κατάγεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου). Γεγονός όμως καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 3 εκατ. ανασφάλιστοι και συχνά πυκνά οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούνται να τους θεραπεύσουν παραβαίνοντας και το νόμο που επιβάλει να πληρώνουν όλοι με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες υπηρεσίες που προσφέρονται.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Διερωτόμαστε: μήπως πρέπει τα θύματα της κρίσης να πεθαίνουν μπροστά στην πόρτα της κ. Γκουτζαμάνη για ν΄ αντιληφθεί η ένοικος πως συντελούνται καθημερινά εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών; Ή μήπως αγνοεί η κ. Γκουτζαμάνη πως οι κκ Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας είναι αυτουργοί της γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού»;

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν πως είναι στη διάθεση της κ.Γκουτζαμάνη για να αποδείξουν τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον ελληνικό λαό λόγω μνημονίου: «Εάν δεν αληθεύουν τα παραπάνω ερωτήματα τότε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κινήσει τώρα όλες τις διαδικασίες που επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο θέτει υπεράνω μνημονίων και τοκοχρεολυσίων την υγεία και την επιβίωση των ανθρώπων που ζουν στη χώρα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε στη διάθεσή της κ. Γκουτζαμάνη για να τεκμηριώσουμε το έγκλημα της γενοκτονίας» καταλήγει μεταξύ άλλων ο κ.Βαρνάβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητούνται οδηγοί για το ΕΣΥ με ή…χωρίς προσόντα! Επείγον έγγραφο για να καλυφθούν τα κενά

Θερίζει η μηνιγγίτιδα! Ανησυχία σε γονείς-δασκάλους! Χωρίς επιτροπή εμβολιασμών το υπ.Υγείας

Φαρμακοβιομηχανίες: «Με αυτή τη δαπάνη φάρμακα τέλος»! Δραματική έκκληση για ρευστό

«Στεγνώνουν» τα νοσοκομεία από τη διαθεσιμότητα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι λένε οι γιατροί