Διαψεύδει ο υπουργός Υγείας ότι παίρνει χρήματα το Ωνάσειο

  • Iatropedia
Είναι ψέμα ότι το Ωνάσειο ζητά χρήματα από τους γονείς για να χειρουργήσει τα παιδιά τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις καταγγελίες γονέων ότι στο Ωνάσειο όπου μεταφέρονται τα παιδιά τους με καρδιολογικά προβλήματα τους ζητούν ακόμη και 40.000 ευρώ για να τα χειρουργήσουν.

Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε βολές κατά των καρδιοχειρουργών του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ότι διαπληκτίζονταν μέσα στα χειρουργεία με αποτέλεσμα κάποια να ακυρώνονται.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, επεσήμανε ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση διαπιστώθηκε ότι υπήρξε το συμβάν της ακύρωσης του χειρουργείου ενώ διαβεβαίωσε πως μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο βρέθηκε πως δεν ευσταθούν οι καταγγελίες περί χρέωσης των γονέων για τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά των γιατρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι παίζουν το παιχνίδι της υποστήριξης ανθρώπων που παραβιάζουν τον όρκο του Ιπποκράτη και δε σέβονται το ΕΣΥ, να ξέρουν ότι δε συναλλάσσονται με αφελείς».