Διαμαρτυρία για τις ιδιωτικές συμβάσεις και τους «εργολάβους» στο ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αύριο Πέμπτη η Αριστοτέλους θα κλείσει και πάλι από εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντί για προσωρινή απασχόληση με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου χωρίς εργασιακά δικαιώματα...

Στις επάλξεις είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και ειδικά όσοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ το οποίο …άλωσε και τις εκλογές της ΟΕΝΓΕ την περασμένη Κυριακή. Το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και ο δυναμικός Ηλίας Σιώρας καλούν τώρα σε συγκέντρωση και πορεία το μεσημέρι της Πέμπτης (αύριο) διαμαρτυρόμενοι για τους «εργολάβους» καθαριότητας, φύλαξης κλπ στα δημόσια νοσοκομεία…

Η αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε και πάλι με την εγκύκλιο που εκδόθηκε προ ημερών και επιτρέπει τις ατομικές συμβάσεις την ώρα που τα σωματεία απαιτούν προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων με τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Διαβάστε παρακάτω το «κάλεσμα»:

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργολαβικούς εργάτες και όλα τα σωματεία υγειονομικών να οργανώσουμε τον αγώνα για ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει για ακόμα μία φορά (μετά την εγκύκλιο Κατρούγκαλου 2015) να οδηγεί τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία και τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων!

Με την σχετική εγκύκλιο (22-3-2016) το υπουργείο υγείας κάνει γνωστό πως πλέον κάθε φορέας στην υγεία μπορεί να απασχολεί τον κάθε εργαζόμενο στην καθαριότητα ως ατομικό εργολάβο χωρίς κανένα δικαίωμα! Ξεκαθαρίζοντας πως η σύμβαση αυτή δεν είναι σχέση εξαρτημένης εργασίας: άρα με μικρό μισθό, χωρίς άδειες, χωρίς ΒΑΕ, χωρίς επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα κ.ά.

Ήδη πριν ακόμη βγει η εγκύκλιος, κάποιοι καλοθελητές έσπευσαν να πουν πως τώρα δήθεν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων εργολαβικών εργαζόμενων, είπαν «επιτέλους πετιούνται οι εργολάβοι έξω κι αυτό είναι μια νίκη»… κι έτρεξαν να βάλουν πλάτη στην πιο άθλια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στην καθαριότητα!

Σήμερα, επιμένουν να σύρουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων να υπογράψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, αύριο σειρά έχουν η σίτιση, μεθαύριο η φύλαξη και έπεται συνέχεια σε όλες τις ειδικότητες. Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος – σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο.

Για τους συναδέλφους στα συνεργεία δεν μπορεί να υπάρξει καμία επανάπαυση!

  • ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους καθαριστές, εργάτες, τραπεζοκόμους, σεκιούριτυ, τεχνικούς αλλά και τους δήθεν «ωφελούμενους» 5μηνίτες να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη σκλαβιά των εργολάβων, αλλά & των ατομικών συμβάσεων

Δεν θα δεχτούμε να πάμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους κι από τ’άλλα νοσοκομεία (Αττικό, Αγ.Σάββα, κλπ).

ΕΔΩ  &  ΤΩΡΑ πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε όλες τις ειδικότητες.

ΟΛΟΙ  την  ΠΕΜΠΤΗ  14  Απρίλη στην κινητοποίηση στο υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ στις 2 το μεσημέρι

(προσυγκέντρωση εργαζόμενων Ευαγγελισμού 1.30 μμ στα ΤΕΠ).