Διακόσιους κατοίκους της Σκύρου εξέτασαν το ΣΚ γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

  • Iatropedia
Στην αποστολή συμμετείχαν εθελοντές γιατροί με ειδικότητες ορθοπαιδικού, ΩΡΛ, γενικού γιατρού , βιοπαθολόγου, καρδιολόγου και παιδιάτρου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος βρέθηκε στη Σκύρο, στα πλαίσια παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα μέρη της χώρας μας.

Αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά, προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε 200 ασθενείς και διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις. Τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνώ,ν Γιώργο Πατούλη, πέραν των εθελοντών γιατρών, συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξιος Βασιλείου και το μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ κ. Γιώργος Μαρίνος.

Οι εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τους κατοίκους του νησιού, καταγράφοντας παράλληλα και τις ανάγκες και ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Ο Γ. Πατούλης ανέφερε ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά κοινωνικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Η δράση μας αυτή πλέον έχει διερευνηθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, η οποία θα είναι ο κύριος αρωγός στη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας , με εξειδικευμένους γιατρούς, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δήμου. Έως ότου η Πολιτεία αναλάβει τις ευθύνες της, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλη μας τη ψυχή».

Την ευγνωμοσύνη των κατοίκων του νησιού εξέφρασε ο δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν