Διαγνωστικά από το …μέλλον! Καινοτόμες ιδέες για την Υγεία «χρυσάφι»

  • Iatropedia
Δεν είναι λίγοι που και σε εποχές κρίσεις κατορθώνουν τελικά να ξεχωρίσουν έχοντας μάλιστα την ελπίδα να κερδίσουν ακόμη και 50.000 ευρώ. Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός καινοτομίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Ακόμη και 50.000 ευρώ θα κερδίσει εκείνος που θα έχει την πιο πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα σχετικά με τον τομέα της υγείας και τα φάρμακα.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας του ΣΦΕΕ που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την 1η Νοεμβρίου, δέχεται προτάσεις κυρίως από νέους που θέλουν να ξεχωρίσουν κερδίζοντας ταυτόχρονα χρήματα αλλά και προοπτική για την εφεύρεσή τους καθώς ο ΣΦΕΕ θα αναλάβει να υλοποιήσει στην πράξη την έμπνευση.

Ήδη δεκάδες νέοι επιστήμονες από όλη τη χώρα έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για το διαγωνισμό καινοτομίας του ΣΦΕΕ ελπίζοντας ότι θα ανέβουν στο βάθρο της επιτυχίας.

Οι περισσότερες ιδέες σχετίζονται με βιοπληροφορική, “χάι-τεκ” συστήματα διάγνωσης, πρωτοποριακά συστήματα δεικτών υγείας καθώς μεταξύ άλλων και ειδικές συσκευές χορήγησης φαρμάκων.

Όλες οι ιδέες θυμίζουν κάτι από το μακρινό μέλλον καθώς στηρίζονται στη σύγχρονη τεχνολογία που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Πάντως με βάση τους όρους του διαγωνισμού ο οποίος είναι σε εξέλιξη, τρεις θα είναι οι νικητές που θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι επιστήμονες όμως θα δούνε και την εφεύρεσή τους να παίρνει σάρκα και οστά καθώς ο ΣΦΕΕ θα χορηγήσει και την υλοποίηση των ιδεών των βραβευθέντων.

Ακολουθεί ο πίνακας που δείχνει από ποιους τομείς προέρχονται οι περισσότερες ιδέες που έχουν κατατεθεί στο διαγωνισμό

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής: “Η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ ισχυρό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό, αλλά υστερεί δομών και καθοδήγησης που θα μπορούσαν να τους επιτρέψουν να μετατρέψουν την ιδέα σε πράξη στην πραγματική οικονομία. Αναγνωρίζοντας την αδυναμία αυτή προωθούμε την πρωτοβουλία «ΣΦΕΕ Innovation Project» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας.

Σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις που θα κατατεθούν και θα βραβεύσουμε τις τρεις καλύτερες από αυτές με 50.000 ευρώ. Ταυτόχρονα και κυρίως, οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, έρευνας και ανάπτυξης που θα υλοποιηθεί μέσα από τη στενή συνεργασία με τις εταιρείες – μέλη του ΣΦΕΕ και μέσα από το οικοσύστημα εργαλείων του ID-GC”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κάνουν οι Έλληνες γιατροί στο Άμπου Ντάμπι;

Σε απλά δωμάτια γεννούν οι Κερκυραίες! Καταγγελίες σοκ από τους γιατρούς

Άδωνις κατά Τσίπρα για το «τηλε-βιβλιοπώλης»! Οι εκπομπές που κόπηκαν και τα βιβλία

Πόλεμος Άδωνι- Βαρνάβα και στη μέση η Χρυσή Αυγή! Οι κατηγορίες, οι απαντήσεις και ο Κασιδιάρης