Διαδικτυακό σεμινάριο για τον ύπνο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

  • Ρούλα Τσουλέα
σεμινάριο
Θα διεξαχθεί με αφορμή την εφετινή Παγκόσμιου Ημέρα Ύπνου στις 15 Μαρτίου 2024.

Ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για τον κρίσιμο ρόλο του ύπνου στην ψυχική υγεία και ευεξία και τις διαταραχές ύπνου, διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Το σεμινάριο έχει τίτλο «Οι φυσικοθεραπευτές ως υποστηρικτές της υγείας του ύπνου». Θα διεξαχθεί ανήμερα της εφετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου, στις 15 Μαρτίου 2024, στις 9 το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΣΦ, το διαδικτυακό σεμινάριο θα εμβαθύνει στον κεντρικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φυσικοθεραπευτές στην προώθηση της βέλτιστης υγείας του ύπνου.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η Dr. Cristina Frange, μία παγκοσμίου φήμης φυσικοθεραπεύτρια ύπνου, γνωστή για την εξειδίκευσή της στη φυσιολογία του ύπνου και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η Dr. Frange θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες ιδέες και στρατηγικές, βασισμένες σε στοιχεία και πρακτικές συμβουλές, για την ενσωμάτωση της προαγωγής του ύπνου στην πρακτική της φυσικοθεραπείας. Το διαδικτυακό σεμινάριο θα καλύψει βασικά θέματα, όπως:

  • Η κατανόηση της σχέσης ύπνου και ψυχικής υγείας
  • Η αξιολόγηση των διαταραχών ύπνου
  • Η εφαρμογή αποτελεσματικών παρεμβάσεων στον ύπνο
  • Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τον ύπνο.

Επιπτώσεις στην ευημερία των ασθενών

«Ο ύπνος παίζει ζωτικό ρόλο στην ψυχική υγεία. Ως φυσικοθεραπευτές που ειδικεύονται στη φροντίδα ψυχικής υγείας, αναγνωρίζουμε τη βαθιά επίδραση που μπορούν να έχουν οι διαταραχές ύπνου στην ευημερία των ασθενών μας», ανέφερε ο συντονιστής του επιστημονικού τμήματος του ΠΣΦ κ. Σταύρος Σταθόπουλος

«Πιστεύουμε ότι, ενισχύοντας την κατανόηση μας για την υγεία του ύπνου και ενσωματώνοντας παρεμβάσεις που βασίζονται σε στοιχεία στην πρακτική μας, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά τα αποτελέσματα για άτομα με διαταραχές ύπνου», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΣΦ Πέτρος Λυμπερίδης. Και κάλεσε τους φυσικοθεραπευτές, τους επαγγελματίες υγείας, τους φοιτητές αλλά και το ευρύ κοινό, που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον ρόλο της φυσικοθεραπείας στην προαγωγή της υγείας του ύπνου, να συμμετάσχουν μαζικά στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε είτε μέσω Zoom, είτε μέσω του καναλιού του ΠΣΦ στο Youtube.

Φωτογραφία: iStock