Διαδικτυακό διεθνές συνέδριο Cancer Conference

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Θα παρουσιαστούν νεότερες επιστημονικές εξελίξεις και θεραπευτικές επιλογές για πλειάδα συχνών καρκίνων, καθώς και θέματα πολιτικής Υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση των κυριότερων μορφών καρκίνου που απειλούν τους ανθρώπους, καθώς και οι πολιτικές Υγείας που στοχεύουν στην καταπολέμηση της νόσου, θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου 7th Cancer Conference το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου 2022.

Το συνέδριο απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο. Τις εργασίες του θα ανοίξουν με ομιλίες τους οι υπουργοί Υγείας Ελλάδας και Κύπρου, κ.κ. Θάνος Πλεύρης και Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκπροσωπήσει ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Κατά του Καρκίνου (MAC) Λουκάς Φουρλάς. Ο κ. Φουρλάς αναμένεται να μιλήσει για την πρόοδο στην  εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου και της Ερευνητικής Αποστολής της ΕΕ για τον Καρκίνο. Θα αναλύσει επίσης τις προκλήσεις της επόμενης μέρας και τα επόμενα σχέδια και δράσεις της ΕΕ.

Η θεματολογία

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν συνολικώς 45 ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό για τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις σε όλες τις βασικές κακοήθειες, όπως:

  • Στον καρκίνο του πνεύμονα
  • Στον καρκίνο του μαστού
  • Στον καρκίνο των ωοθήκων
  • Στις αιματολογικές κακοήθειες
  • Στα νεοπλάσματα του πεπτικού συστήματος

Επιπλέον, θα συζητήσουν για νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις, για πολιτικές υγείας και για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη σε θέματα πολιτικής που σχετίζονται με την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Το κεντρικό θέμα θα είναι «Παροχή αποτελεσματικής και ισότιμης φροντίδας για τον καρκίνο».

Οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις και θεραπευτικές επιλογές θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο κατά την δεύτερη μέρα του.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, της Ε.Α.Ε. (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία), της ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας), της ΠΕΦ (Πανελλήνια ‘Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας),του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) του PIF PhRMA Innovation Forum, του ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων)και της W40 Hellas (Γυναίκες στην Ογκολογία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.