Διαδικτυακή ημερίδα για τον διαβήτη τύπου 1 από την ΠΕΑΝΔ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΑΝΔ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις προς τους γιατρούς.

Ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τις εξελίξεις στην αντιμετώπισή του διοργανώνει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ).

Η ημερίδα της ΠΕΑΝΔ έχει ως στόχο να ενημερώσει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους για τις προόδους και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη διαχείριση της νόσου.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν επίκαιρα ιατρικά ζητήματα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κορωνοϊός και διαβήτης, εμβολιασμοί, υποστήριξη παιδιών κ.ά.

Στην δεύτερη ενότητα θα δοθεί βήμα σε εξειδικευμένους τεχνοκράτες για τα δικαιώματα των ατόμων με διαβήτη τύπου 1. Επιπλέον, εκπρόσωποι ιατροτεχνολογικών και φαρμακευτικών  εταιρειών θα μιλήσουν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση της νόσου. Θα παρουσιαστούν, λ.χ., νέες συσκευές μέτρησης του σακχάρου, νέα ψηφιακά εργαλεία κ.λπ.

Η διαδικτυακή ημερίδα της ΠΕΑΝΔ τιτλοφορείται «Η ΠΕΑΝΔ δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους, με ό,τι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και στα δικαιώματά τους». Θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα και θα προβληθεί  μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ.

Στη διάρκειά της ημερίδας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν ερωτήσεις, που θα απαντώνται από τους ειδικούς επιστήμονες.

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες Ascensia, Abbott, Lilly, Loux και Menarini.