Διαδικτυακή εκδήλωση για την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα

  • Ρούλα Τσουλέα
εκδήλωση
Θα παρουσιαστεί το δωρεάν πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH του σωματείου  FairLife

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την σημασία της ψυχοκοινωνικής στήριξης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, των φροντιστών και του περιβάλλοντός τους, διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός FairLife.

Στη διάρκειά της θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης BREATH. Το πρόγραμμα πραγματοποιεί πιλοτικά η FairLife, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Παρέχεται δωρεάν στους ασθενείς με καρκίνο και τους οικείους τους.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, από τις 18.00 μ.μ. έως και τις 20.30 μ.μ. Αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη έχει ως θέμα την ψυχική υγεία και την ψυχολογική υποστήριξη. Ομιλητές θα είναι οι:

  • Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ψυχίατρος, ευρωβουλευτής. Θέμα της ομιλίας του: «Το νευροβιολογικό ταξίδι του συναισθηματικού τραύματος στον καρκίνο του πνεύμονα»
  • Ειρήνη Δημοπούλου, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Θέμα της ομιλίας της: «Ψυχική ευεξία και ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που ζουν με ή μετά τον καρκίνο του πνεύμονα»
  • Δήμητρα Καναλουπίτη, παθολόγος-ογκολόγος, διευθύντρια της Δ’ Ογκολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ. Θέμα της ομιλίας της: «Η αποτελεσματικότητα της ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ασθενείς με καρκίνο»
  • Πόλυ Γαϊτάνη, επιζήσασα καρκίνου 4ου σταδίου, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Θέμα της ομιλίας της: «Η εμπειρία μέσα από την ασθένεια και η σημασία της ψυχικής υγείας»

Πρόγραμμα BREATH

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την δεύτερη ενότητα, στην οποία θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες και τα αποτελέσματα του προγράμματος BREATH. Ομιλητές θα είναι οι:

  • Γεωργία Βασιλείου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, μέλος Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Θέμα: «Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα, ομάδες και οικογένειες»
  • Χρήστος Βελισσαρόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος Προγράμματος, κλινικός ψυχολόγος, ψυχο-ογκολόγος, αναλυτής, εκπαιδευτής-αναλυτής, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής, Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Θέμ: «Το ψυχικό τοπίο του πάσχοντα και της οικογένειας του και το πρόγραμμα Breath»
  • Ελευθερία Ράλλη, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου Στήριξης στο Πένθος (Αθήνα), Μέριμνα. Θέμα: «Στήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων στο πένθος»
  • Ευαγγελία Μπίστα, υπεύθυνη λειτουργίας Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κ3. Θέμα: «Καθοδήγηση ασθενών και προσωπικός βοηθός Υγείας».

Δηλώσεις συμμετοχής

Για το πρόγραμμα Breath θα τοποθετηθεί επίσης η ομάδα της FairLife με την συμμετοχή των κυριών Κορίνας Πατέλη Bell, προέδρου της FairLife, Θωμαΐδος Σαρακινιώτη, υπεύθυνης Προγραμμάτων και Μάριαμ Θεοδωράκη, ψυχολόγου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των επιστημονικών εταιρειών:

  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ)
  • Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)
  • Lung Cancer Europe (LuCE)
  • Global Lung Cancer Coalition (GLCC)

Η ενημερωτική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των βιωματικών εμπειριών ασθενών και φροντιστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για να παρακολουθήσετε το webinar και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής, ανατρέξτε στον σύνδεσμο: https://fairlifelcc.com/webinar-psychiki-ygeia-kai-paroysiasi-programmatos-psychokoinonikis-ypostirixis-breath/