Διαδικτυακά μαθήματα για φροντιστές ασθενών με άνοια, νόσο Αλτσχάιμερ

  • Iatropedia newsroom
Αλτσχάιμερ
Τα μαθήματα διοργανώνει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα (ώρες 18.00-20.00) και θα διαρκέσουν έως και τις 9 Δεκεμβρίου 2020.

Διαδικτυακά μαθήματα για όσους φροντίζουν ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας διοργανώνει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Στη διάρκειά τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις μορφές της άνοιας και τις εκδηλώσεις τους, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Τα μαθήματα του Σχολείου Φροντιστών ατόμων με άνοια – Αλτσχάιμερ άρχισαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου. Πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη το απόγευμα, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

Στο πρώτο μάθημα, ομιλήτρια ήταν η νευρολόγος δρ Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και  του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Άνοια, Μορφές Άνοιας, Κλινική εικόνα, Διάγνωση, Θεραπεία».

Το μάθημα παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 φροντιστές ατόμων με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ από Ελλάδα, Κύπρο και το  εξωτερικό. Στη διάρκεια της παρουσίασης έγιναν περισσότερες από 80 ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν στο δεύτερο μισό του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο μαγνητοσκοπήθηκε και το περιεχόμενο του είναι διαθέσιμο στο κανάλι της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο Youtube.

Για τα επόμενα 5 μαθήματα του Σχολείου Φροντιστών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω e-mail. Μπορούν επίσης να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-7210.001 ή να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://registrationform-congressworld.gr/alzheimer-webina…/

Η Εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της σε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών, αναγνωρίζοντας το σωματικό και ψυχολογικό φορτίο με το οποίο επωμίζονται.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις υποστήριξης των φροντιστών των ασθενών με άνοια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και στο τηλ. 210-7013.271.