ΔΕΘ 2021: Οι γιατροί των ΜΕΘ στο επίκεντρο εκδηλώσεων, παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

  • Γιάννα Σουλάκη
ΔΕΘ
Διευθυντές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ιατροί που νόσησαν από κορονοιό θα μιλήσουν για όσα βίωσαν στις ΜΕΘ από τη θέση των ασθενών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη φετινή ΔΕΘ. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αφιερωμένη στην ασφάλεια και αξιοπιστία των εμβολιασμών είναι η φετινή συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ έχουν στο επίκεντρο, επίσης, τους γιατρούς που «έβαλαν πλάτη» σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών νόσησαν σοβαρά ή και ορισμένοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, αν και την έδιναν με επιτυχία για εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους τους.

«Φέτος ο ΙΣΘ δίνει το λόγο στους διευθυντές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μιλούν όχι μόνο για την αντιμετώπιση της covid19 αλλά και όσα τους συγκλόνισαν», τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, χειρουργός οφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας.

Στο αφιέρωμα του #εμβολιαΖΩ_4 και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα κάνουν κατάθεση ψυχής διευθυντές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και μάχιμοι υγειονομικοί* της Βόρειας Ελλάδας.

Γιατροί που νόσησαν απαντούν σε ερωτήσεις

Στο πλαίσιο πάντα του φετινού #εμβολιαΖΩ και της αδιάκοπης προσπάθειας επιστημονικής ενημέρωσης κόντρα στον σκοταδισμό, γιατροί που νόσησαν από κορονοιό θα μιλήσουν για όσα βίωσαν στις ΜΕΘ και στη θέση των ασθενών.

Κάθε μέρα από Δευτέρα 13 ως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17:00 θα υπάρχει σχετική  Livestreaming  μετάδοση των μαρτυριών αυτών, στην ιστοσελίδα και τη σελίδα Facebook του ΙΣΘ  https://isth.gr/ .

Οι γιατροί θα απαντήσουν σε φλέγοντα ερωτήματα, που αφορούν στη διάγνωση, τη θεραπεία τους, αλλά και για τον εμβολιασμό, ενώ θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές στους πολίτες. Επίσης, θα προχωρήσουν και σε ποιο «δύσκολα» θέματα, όπως τι απαντούν σε όσους αρνούνται τη διασωλήνωση, πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους, ποια στιγμή θα τους μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας στο περίπτερο του ΙΣΘ

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ θα κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:30 στο Περίπτερο 15, stand 11, ενώ λίγο πριν 11.45,  θα πραγματοποιήσει και τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας.  Στη  1 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει ομιλία για την πανδημία στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν λάβει πρόσκληση για ευνόητους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ, θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή και του υπουργού υγείας, της αν. υπουργού υγείας  Μίνας Γκάγκα και της υφυπουργού υγείας Ζωής Ράπτη για τις «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ» (αίθουσα Α, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο περίπτερο 8, στο 2ο όροφος των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ)

«Covid-19 Update»

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 19:00 ως τις 21:00 κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αναχαίτιση της πανδημίας με την καθοριστική συμβολή των εμβολίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες:

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Νικόλαος Νίτσας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εμμανουήλ Ροϊλίδης, Καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Γ’ Παιδιατρική Κλινική Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ:

Αθανάσιος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας
Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

Σωτήρης Τσιόδρας, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον Κορωνοϊό

Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN)

 

*Ελένη Αντωνιάδου διευθύντρια ΜΕΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Γλυκερία Βλαχογιάννη διευθύντρια ΜΕΘ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», Ελένη Γκέκα διευθύντρια ΜΕΘ «ΑΧΕΠΑ», Νίκος Καπραβέλος διευθυντής Β΄ΜΕΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», Μηλίτσα Μπιτζάνη διευθύντρια Α΄ΜΕΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», Ελένη Μουλούδη διευθύντρια ΜΕΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», Ευάγγελος Πέρτσας  διευθυντής ΜΕΘ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», Σουζάνα Ανίσογλου διευθύντρια ΜΕΘ Θεαγενείου, Γιάννης Κατσιαδράμης διευθυντής ΜΕΘ 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης η κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά Υπεύθυνη Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΠΙΣ πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.