Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δερματολογικά νοσήματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με το μήνυμα «ο Δερματολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που έχει τον Πρώτο και τον Τελευταίο λόγο στο Δέρμα!», η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Α.Ε) ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών, απέναντι στα δερματολογικά νοσήματα και τις σύγχρονες ιατρικές πράξεις που άπτονται της ειδικότητας του δερματολόγου.

Με όχημα, αρχικά, τη σελίδα Δέρμα Λόγος στο Facebook, η καμπάνια ενισχύεται με τη δημιουργία της ιστοσελίδας Dermalogos.gr στην οποία ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό του και να ενημερωθεί σχετικά με μία πληθώρα δερματικών παθήσεων.

Η ιστοσελίδα «Δέρμα Λόγος» εμπεριέχει θέματα που αφορούν το δέρμα με απλές, κατανοητές συμβουλές, αλλά και επιστημονικά έγκυρες, καθώς προέρχονται από γιατρούς, Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους, μέλη της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Επισημαίνεται, ότι τα στοιχεία που βρίσκονται στη ιστοσελίδα Dermalogos.gr αλλά και στη σελίδα στο Facebook Δέρμα Λόγος, δε συνιστούν προτάσεις θεραπείας, ούτε αντικαθιστούν την επίσκεψη στον Δερματολόγο. Αντιθέτως, η επίσκεψη στον ειδικό γιατρό, που έχει την κατάλληλη μακροχρόνια εκπαίδευση, καθώς και την εμπειρία, συστήνεται