Dentist pass: Οι οδοντίατροι καλούν τους γονείς να «αγκαλιάσουν» το πρόγραμμα

  • Γιάννα Σουλάκη
dentist pass
Επιτακτική ανάγκη για το καλό της οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών τους είναι οι γονείς να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, Dentist Pass, τονίζουν οι οδοντίατροι.

Η διαδικασία για τη συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών στο πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, που  εκπονεί το Υπουργείο Υγείας, θα γίνει μέσω της πλατφόρμας gov.gr, η οποία αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις τον Μάϊο.

Μέσω του προγράμματος τα παιδιά αναμένεται να λάβουν σημαντική οδοντιατρική φροντίδα, για πρώτη φορά στη χώρα. Και συγκεκριμένα, επίσκεψη στο οδοντιατρείο, για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό. Παράλληλα, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Οι οδοντίατροι από την πλευρά τους τονίζουν την επιτακτική ανάγκη οι γονείς να «αγκαλιάσουν» και να στηρίξουν το πρόγραμμα Dentist Pass.

Αυτό τονίζει η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Αικατερίνη Κλάρα: «Ήταν μία πρόταση που κάναμε ως Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και υιοθετήθηκε. Πρόκειται για ένα προληπτικό πακέτο, το οποίο θεωρούμε ότι έπρεπε να ξεκινήσει. Και με τη δική μας βοήθεια, συμφωνήσαμε στο ποσό που ορίστηκε για κάθε παιδί κι αφορά σε ετήσια βάση. Θέλουμε να προχωρήσει το θέμα της πρόληψης και τα παιδιά να μάθουν τον οδοντίατρο, αλλά και οι γονείς να ενημερωθούν για διάφορα άλλα προβλήματα στοματικής υγιεινής».

Η πρόεδρος, κάλεσε τους γονείς να «αγκαλιάσουν» το πρόγραμμα, «Να κλείσουν ραντεβού, γιατί η φθορίωση κι ο καθαρισμός των δοντιών είναι πολύ σημαντικά. Οι γονείς ρωτάνε κι ενδιαφέρονται να μάθουν γι’ αυτό το πρόγραμμα κι ως Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχουμε κι άλλες προτάσεις για περίθαλψη ενηλίκων. Όλοι οι οδοντίατροι βάζουμε ένα λιθαράκι για μία καλύτερη στοματική υγιεινή. Η πρόληψη δεν κοστίζει όπως η θεραπεία», ανέφερε συγκεκριμένα η κα. Κλάρα, μιλώντας στην e-thessalia.gr.

Dentist Pass: Πώς θα κάνετε την αίτηση

Το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass) . Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ.

Οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Στη συνέχεια η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα εξαργυρώνεται στα POS των οδοντιατρείων. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους.