Δεν το βάζουν κάτω από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε αναλυτική απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθώντας να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα και την υπόληψή τους... Αλλά όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν με το Κέντρο αν η όποια προσπάθεια εξυγίανσης γινόταν με όρους δημόσιας διοίκησης, προγραμματισμένα και με σχέδιο.

 Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωσή τους:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟ 10-10-2016 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΕΕΛΠΝΟ Κάπως αργά για δάκρυα…»

Προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών, κύριο Νίκο Βουλέλη

Κύριε Διευθυντά,

Αναφορικά με τα όσα εμπεριέχονται στο άρθρο της συνεργάτιδάς σας κυρίας Άντας Ψαρρά, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, δεδομένου ότι η κυρία Ψαρρά δεν θεώρησε σκόπιμο να επικοινωνήσει με κανέναν εκ των εκπροσώπων των Εργαζομένων προκειμένου να διασταυρώσει την εγκυρότητα των γραφομένων της.

Οι Εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση το τελευταίο πεντάμηνο με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη, το Υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας κ.α., τόσο σε Συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, προκειμένου να υπερασπιστούν εργασιακά και ατομικά δικαιώματα που έχουν πολλάκις καταπατηθεί. Όλα αυτά εξάλλου είναι δημοσιοποιημένα και θα ήταν πολύ εύκολο να αναζητηθούν και βρεθούν στο πλαίσιο μίας καλόπιστης δημοσιογραφικής έρευνας.
Οι Εργαζόμενοι έχουν εκφράσει δημόσια την πάγια θέση τους για διερεύνηση όλων των ζητημάτων από την Δικαιοσύνη, στην οποία η εμπιστοσύνη τους είναι δεδομένη.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου έχουν αποταθεί σε αυτήν και έχουν καταγγείλει πραγματικά περιστατικά κακοδιοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπό την Προεδρία του κ. Ρόζενμπεργκ, καταγγελίες που ήδη διερευνώνται από αυτήν. Επίσης, έχουμε ήδη αναγγείλει την κατάθεση νέας μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να διερευνηθεί απόκρυψη στοιχείων στα τέλη Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη Διοίκηση του κυρίου Ρόζενμπεργκ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις πρόσφατες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις ΜΕΘ. Πιστεύουμε στην αρχή «διαφάνεια παντού και για όλους». Ελπίζουμε το ίδιο να πιστεύετε και εσείς, ακόμα και αν αυτό αφορά σε πεπραγμένα της Διοίκησης του κ. Ρόζενμπεργκ, τον οποίον είχατε την τιμή να φιλοξενήσετε αρκετές φορές στις σελίδες σας.

Τα αναγραφόμενα περί διορισμών «δικών μας παιδιών», με «άγνωστα προσόντα» είναι  ανυπόστατα και συκοφαντικά. Οι διορισμοί έχουν πραγματοποιηθεί με το προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο, το οποίο είχε ορίσει ο αείμνηστος Αναστάσιος Πεπονής με το νόμο 2256/1994 παρ.2 άρθρο 6. Εάν έχει η κυρία Ψαρρά να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο, παρακαλούμε να το κάνει στον Εισαγγελέα, ειδάλλως παρακαλούμε να ανακαλέσει δεδομένου ότι τέτοιες βλαπτικές αναφορές για εργαζομένους είναι απαράδεκτες.

Το ίδιο ισχύει και για τις αναφορές σε οικονομικές απολαβές εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ με το νόμο 4093/2012 υπάγονται αυστηρά στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου Τομέα. Για την ακρίβεια, παραπάνω από αυστηρά, καθότι υπάρχει πλήθος εκκρεμοτήτων που αφορά σε δεδουλευμένη εργασία και τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, θέμα για το οποίο η Διοίκηση Ρόζενμπεργκ αρνήθηκε πολλάκις να μας συναντήσει, με αποτέλεσμα το Σωματείο Εργαζομένων να προσφύγει στο υπουργείο Εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία της εφημερίδας σας για θέματα εργασιακών δικαιωμάτων και τη μη διάκριση των ίδιων των εργαζομένων σε «δικά μας παιδιά» και «των άλλων», αναμένουμε με χαρά και προσμονή την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν 600 Εργαζόμενους.

Ειδικά η αναφορά της συνεργάτιδάς σας ότι οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ «δεν σκέφτηκαν να διαμαρτυρηθούν για τη διαπόμπευση αθώων γυναικών» αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό την προκατάληψη της κυρίας Ψαρρά και την συνειδητή στοχοποίηση από μέρους της των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο είχαν αντιδράσει δημόσια με δελτίο τύπου στις 11 Μαΐου 2012 καθώς και με τηλεοπτική παρουσία στην τότε ΝΕΤ, αλλά ήταν ουσιαστικά και ο λόγος που σταμάτησε η δημοσιοποίηση των στοιχείων των γυναικών αυτών. Όλα αυτά υπάρχουν ακόμα και σήμερα στο διαδίκτυο. Έχει και η στοχοποίηση τα όριά της…

Κύριε Διευθυντά,

Αντιπαρερχόμαστε το ύφος παλιού ελληνικού κινηματογράφου του άρθρου της εφημερίδας σας. Δεν χύνουμε δάκρυα και δεν ζητάμε λύπηση από κανέναν. Είμαστε εργαζόμενοι, με αξιοπρέπεια, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με πτυχία και εμπειρία σε τομείς αιχμής για την Δημόσια Υγεία. Προσφέρουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας σε δυσμενέστατο εργασιακό περιβάλλον και αποτελούμε μέρος του πιο σημαντικού Οργανισμού για την Δημόσια Υγεία της χώρας. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και θα καταγγείλουμε κάθε τι που θα υποπέσει στην αντίληψή μας, χωρίς να υποκύπτουμε σε πιέσεις. Θα περιμέναμε ότι αντί να μέμφεται τους εργαζομένους, η συνάδελφός σας θα συνέβαλε στην ανάδειξη της καταπάτησης σοβαρών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο πλήρης αποκλεισμός μας από την διαδικασία αλλαγής του Οργανογράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εκτός και αν ως «κάθαρση» νοείται η μείωση του προσωπικού…

Παρακαλούμε για την δημοσίευση της επιστολής μας στο σύνολό της.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Σταμάτης Πουλής                                                    Γιώργος Δελλής