Δεν θα κοπούν τα βαρέα- ανθυγιεινά στους νοσηλευτές βεβαιώνουν από το ΥΥΚΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απάντηση στην φημολογία που ξεσήκωσε τους νοσηλευτές του ΕΣΥ ότι σύντομα θα κοπούν τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, έδωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από σχετική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών... Όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει σκέψη να κοπούν τα επιδόματα αυτά.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική απάντηση από το ΥΥΚΑ:
Το Υπουργείο Υγείας μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ρητά ότι δε θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Τέλος, η φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν