Δεν τα …βρήκαν ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικές κλινικές- Το υπερταμείο στην λογική του «δεν πληρώνω»!

  • Iatropedia
"Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της για την απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να μην προβεί αυτό το μήνα σε καμία πληρωμή, νοσηλειών και αιμοκαθάρσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της μέχρι την περασμένη Τετάρτη και ενώ γνωρίζει τους κινδύνους προσωποκράτησης που εγκυμονεί η απόφαση της για τους παρόχους". Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από την Ένωση και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς δεν μπορούν να φτάσουν και σε συμφωνία για νέες συμβάσεις...

Και συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους από τις ιδιωτικές κλινικές: «Τέτοιες ενέργειες μας παραπέμπουν στην προηγούμενη εποχή του ΕΟΠΥΥ που η πληρωμή μας γινόταν μήνα παρά μήνα και παρά τις εξαγγελίες της νέας διοίκησης για νέα εποχή τελικά μάλλον το ξεδίπλωμα της έμεινε στη μέση…συνεχίζοντας την ίδια τακτική.

Εκφράζουμε ακόμη τη δυσφορία μας για την επιμονή της τρόικας των διαπραγματευτών του ΕΟΠΥΥ για την νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης να εμμένουν στις ίδιες κόκκινες για μας θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη διάσωση του ΕΟΠΥΥ αλλά με προσδοκώμενη φιλολαϊκή δημοσιότητα….

Τέλος θέλουμε να «συγχαρούμε» τους οικονομικούς φωστήρες, που χωρίς καμία αιδώ, πρότειναν και οι τοκογλύφοι αποδέχθηκαν την αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών υγείας που όπως φαίνεται αποτελούν πολυτέλεια.

Η εκτόξευση της οικονομίας μετά το ορθόδοξο Πάσχα και η ανάπτυξη της μάλλον πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός. Η πραγματικότητα είναι η καταστροφή των επιχειρήσεων μας και η φτωχοποίηση των Ελλήνων χωρίς καμία πιθανότητα για έξοδο από την εποχή των μνημονίων».

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, μία ημέρα πριν πληροφορηθήκαμε ότι 6 ώρες διαπραγματεύσεων στον ΕΟΠΥΥ μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και του ΔΣ των ιδιωτικών κλινικών δεν οδήγησαν σε κάποια συμφωνία καθώς όπως σχολιάζει η πλευρά του παρόχου, «οι παράλογες απαιτήσεις τους, που πηγάζουν από ιδεοληψίες, αποτελούν ανυποχώρητη κόκκινη γραμμή για μας. Εάν επιμείνουν, τότε μετά τις 30/6 θα υπάρχει πρόσβαση μόνο στον δημόσιο τομέα Υγείας.
Ξεχάστε τις ιδιωτικές κλινικές!¨…