Δεν πληρώνονται εφημερίες- Δεν παίρνουν παράταση θητείας οι ειδικευόμενοι

  • Iatropedia
Ούτε η πληρωμή των εφημεριών πέρασε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο "για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", ούτε και η παράταση της θητείας των ειδικευομένων ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το είπε και το έκανε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνταντοπούλου. Όταν οι τροπολογίες είναι άσχετες με το κατατεθέν νομοσχέδιο, θα αφαιρούνται!

Και τα πρώτα …θύματα της κατά τα άλλα δίκαιης αυτής πρακτικής, είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί που πάνω που χάρηκαν, θα λυπηθούν!

Το ΦΕΚ για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους από τον περασμένο Δεκέμβριο (για κάποιους από το 2012…) δεν θα έρθει σύντομα και κανείς πια δεν μπορεί να πει πότε θα πληρωθούν και μέσω ποιας διαδικασίας.

Ομοίως, και για την παράταση θητείας των ειδικευομένων, το θέμα είναι πάλι στον αέρα και πολλά νοσοκομεία κινδυνεύουν τώρα να χάσουν από τη μια μέρα στην άλλη 60 και 70 γιατρούς…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΑΡΣΙ:
Με χθεσινή μας ανακοίνωση είχαμε επισημάνει πως Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ, και πως όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε» και διαδικαστικά προβλήματα.
Πριν … «αλέκτωρ λαλήσει», σήμερα μαθαίνουμε πως η «κοινή υπουργική απόφαση» που – υποτίθεται – περιμέναμε να «δημοσιευτεί σε ΦΕΚ για να λυθεί το θέμα», τελικά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (!), αλλά ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (!!) την οποία ΑΠΕΡΡΙΨΕ (!!!) η Πρόεδρος της Βουλής ως «άσχετη» με το νομοσχέδιο περί «ανθρωπιστικής κρίσης» στο οποίο είχε ενταχθεί ως τροπολογία.
Μάθαμε επίσης πως με τον ίδιο τρόπο πήγε μαζί της «άκλαυτη» και η περίφημη ρύθμιση για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους, η οποία επίσης είχε υπερδιαφημιστεί ως «οριστική λύση του θέματος» (!!!!).
Άρα : ξεκάθαρα ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. Οι δεδουλευμένες εφημερίες ΔΕΝ πρόκειται να πληρωθούν – μάλιστα υπάρχει ορατός κίνδυνος ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ των οφειλομένων των προηγούμενων ετών – και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ.
Δεν πρέπει πλέον να μείνει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ σε κανέναν πως ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Διαβάστε εδώ σχόλιο του Άγγελου Παπανικολάου, ειδικευόμενου γιατρού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
Τελικά, δε θα γίνει καμιά ενέργεια για την πληρωμή των εφημεριών από το υπουργείο Υγείας! Ούτε τροπολογία, ούτε υπουργική απόφαση! Τίποτα! Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να δουλεύουν απλήρωτοι! Μάλλον η στάση πληρωμών είναι αριστερή πρακτική – Πρώτη φορά αριστερά!
Βέβαια, λύπη προκαλεί η ενέργεια νέων «δήθεν αγωνιστών» συναδέλφων, μελών νεόκοπων «επαναστατικών κινημάτων» που έτρεξαν στο υπουργείο να φωτογραφηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό και να εξασφαλίσουν τροπολογία για τρίτη και επιπλέον παράταση στην ειδικότητα! Τώρα ψάχνουν να κάνουν κωλοτούμπα καταγγέλλοντας τους πάντες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν