Αν δεν επικοινωνούσε ο Δήμαρχος Σύμης με το Μαξίμου, θα «υπήρχε» είδηση;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Δήμαρχος της Σύμης επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου και κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έχει αφήσει το νησί με μια αγροτική γιατρό και έναν στρατιωτικό τον οποίο διέθεσε προσωρινά ο αρχηγός στρατού... Επίσης κατήγγειλε ότι μέλη του δημοτικού συμβουλίου εκτελούν χρέη τραυματιοφορέων και ότι οι διακομιδές με σκάφος του Λιμενικού γίνονται χωρίς συνοδεία γιατρού! Οι καταγγελίες του δεν αφορούν μόνο τη Σύμη καθώς προβλήματα αντιμετωπίζουν λίγο ως πολύ οι κάτοικοι πολλών νησιών. Αλλά έγινε "είδηση" επειδή καταγγέλθηκε στο Μαξίμου...

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο Δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα “ζωής ή θανάτου” … Ο άνθρωπος το χαρακτήρισε έτσι επειδή δεν κατάφερε να βγάλει άκρη με άλλους ιθύνοντες, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών της περιοχής του, και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Επικοινωνία με το Μαξίμου

Ο κ. Λ. Παπακαλοδούκας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με επιτελή του πρωθυπουργικού γραφείου, κατήγγειλε την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύμης, αφήνοντας το νησί με μια αγροτική και έναν στρατιωτικό γιατρό. Όπως είπε στην “δ” ο δήμαρχος της Σύμης, εξεπλάγησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όταν ενημερώθηκαν ότι χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελεί ο… πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και χρέη τραυματιοφορέα ο αντιδήμαρχος!

Επίσης πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι οι διακομιδές από τη Σύμη στη Ρόδο γίνονται με το πλωτό του Λιμενικού Σώματος χωρίς συνοδεία γιατρού!

2η ΥΠΕ

Εξάλλου, ο κ. Παπακαλοδούκας με δηλώσεις του στην “δ”, ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα και την παραίτηση της προέδρου της 2ης ΥΠΕ για το γεγονός ότι έχει μείνει ολομόναχη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού η αγροτική γιατρός, η οποία καλείται να καλύψει τις ανάγκες 6.000 ανθρώπων. Και πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται ότι οι βουλευτές του νομού στους οποίους έχει απευθυνθεί είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα, γι αυτό χρειάστηκε να φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο.

Βουλευτές

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπακαλοδούκας, με την αποχώρηση των δύο άλλων γιατρών πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησε έναν… τηλεφωνικό μαραθώνιο επικοινωνώντας τόσο με τους βουλευτές του νομού όσο και με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές και παράλληλα να βοηθηθεί η αγροτική γιατρός που στο τελευταίο διάστημα εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, λόγω των καθημερινών αναγκών και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θερινής περιόδου.

Όπως λέει, δεν βρήκε ανταπόκριση γι αυτό και απευθύνθηκε στον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού στον οποίον εξέθεσε το πρόβλημα και με εντολή του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης βρίσκεται οπλίτης γιατρός.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν