«Δεν είναι Έμπολα»: Γιατρός του νοσοκομείου Νίκαιας μιλά για το τραγικό περιστατικό

  • Γιάννα Σουλάκη
Νίκαιας
"Δώσαμε μεγάλη μάχη, χάθηκε το παιδί. Δεν υπάρχει περιστατικό με Έμπολα είναι ψέμα", δηλώνει κατηγορηματικά στο iatropedia.gr, μία από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νίκαιας, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της άτυχης 17χρονης. ιταλίδας.

Από την πρώτη στιγμή, που η 17χρονη ιταλίδα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, οι γιατροί του νοσοκομείου -αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες που κλήθηκαν εκτάκτως για το περιστατικό- έδωσαν υπεράνθρωπη μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Όμως, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο και το νήμα της ζωής του κοριτσιού κόπηκε το πρωί της Τετάρτης.

Γιατρός του νοσοκομείου, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της 17χρονης, μιλώντας στο iatropedia.gr τονίζει, ότι βιάστηκαν ορισμένοι να χαρακτηρίσουν το περιστατικό, ως»Έμπολα» κάτι το οποίο ήταν εντελώς ανεύθυνο, όπως λέει, καθώς δεν έχουν βγει ακόμα οι εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ):

«Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι όταν έρχεται ένα βαρύ περιστατικό από κάπου με διακομιδή και διασωληνώνεται στο δρόμο, στη διαφορική διαγνωστική μπαίνουν μία σειρά από πράγματα τα οποία δεν τα διαγιγνώσκουμε με το μαγικό μας δάχτυλο ή με το “μάτι”. Θα πρέπει να ξέρετε ότι γίνονται εξετάσεις οι οποίες δεν βγαίνουν αμέσως. Αυτή τη στιγμή έχουν σταλεί δείγματα παντού, για μια σειρά νοσήματα, και όλο αυτό είναι καθ’ υπερβολήν ψέμα. Κυριολεκτώ».

Από τη Νάξο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Νίκαιας

Η 17χρονη εμφάνιζε υψηλό πυρετό και συμπτώματα αιμορραγίας. Στη διακομιδή από τη Νάξο προς τη Νίκαια, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν.

«Δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου», αναφέρει η γιατρός και συμπληρώνει: «Το κοριτσάκι το έφεραν στο παθολογικό τμήμα του ΤΕΠ από την Νάξο. Εκεί είχε γίνει πλήρης και σωστότατη και ακριβέστατη αντιμετώπιση. «Έγινε μεγάλη μάχη, αλλά χάθηκε το παιδί . Γι’αυτό μην αναπαράγετε ψεύδη. Περιμένετε μια μέρα να βγουν οι απαντήσεις να είμαστε σοβαροί σ’αυτά που λέμε»

«Δεν υπάρχει Έμπολα στην Ευρώπη»

«Δεν υπάρχει Έμπολα στην Ευρώπη, ‘Εμπολα υπάρχει στη Δημοκρατία του Κονγκό. Εκατό αίτια μπορεί να υπάρχουν», τονίζει με έμφαση η γιατρός και συμπληρώνει: «‘Εχει σταλεί για έλεγχο, έχει γίνει η σωστή αντιμετώπιση που περιλαμβάνει και τα εκατό αυτά πιθανά αίτια, έχει γίνει υποστηρικτική αγωγή. Υπήρξαν άνθρωποι που ήταν όρθιοι δώδεκα ώρες δίπλα από το παιδί και πολύ σοβαροί επιστήμονες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, ας είμαστε λίγο υπομονετικοί», καταλήγει.

ΕΟΔΥ: «Δεν είναι συμβατά τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων με ‘Εμπολα»

Την γιατρό, επιβεβαιώνουν και οι παθολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι για το θάνατο της 17χρονης Ιταλίδας, δεν ευθύνεται ο ιός ‘Εμπολα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 17χρονης ιταλίδας, που μεταφέρθηκε από την Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω την περίπτωση».

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Τις πρώτες ώρες το νοσοκομείο τέθηκε σε συναγερμό»

Παρ’ όλα αυτά, τις πρώτες ώρες της άφιξης της νεαρής κοπέλας στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός, εξαιτίας της κακής κλινικής εικόνας που είχε και η οποία έδινε την εικόνα – έστω και ως πιθανότητα – να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου της Νίκαιας κ. Γιάννη Χονδροκούκη: «ο αναπληρωτής Διοικητής έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για ‘Εμπολα, ενώ και η ίδια η κοπέλα μπήκε σε καραντίνα προληπτικά. Παράλληλα, διεκόπη η εφημερία και το νοσοκομείο σταμάτησε να δέχεται περιστατικά. Τώρα, δεν υπάρχουν πλέον μέτρα, αλλά το προσωπικό ακόμη φοβάται, παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε επίσημα η εκδοχή η κοπέλα να έχασε τη ζωή της από τον θανατηφόρο ιό», αναφέρει ο κ. Χονδροκούκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν