Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Ελασσόνα τα τελευταία 24ωρα

  • Γιάννα Σουλάκη
γαστρεντερίτιδα
Δεκάδες κάτοικοι της Ελασσόνας υποφέρουν από συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν προβλήματα στο σύστημα ύδρευσης.

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα στην Κρανιά Ελασσόνας με αποτέλεσμα να έχουν μεταφερθεί πολλοί κάτοικοι στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ενημερωτικά δίκτυα.

Όπως καταγγέλει ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας πιθανόν τα κρούσματα να οφείλονται σε μόλυνση του δικτύου ύδρευσης. Η κάτοικοι ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση, εάν όντως υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό.

Σχετική ανακοίνωση του Ν. Γάτσα αναφέρει:

“Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα δύο τελευταία 24ωρα στη δημοτική κοινότητα Κρανέας Ελασσόνας, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Δεσκάτης για παροχή πρώτων βοηθειών. Αναφορές των κατοίκων της κοινότητας κάνουν λόγο για προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, τα οποία πιθανότατα προκάλεσαν τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων της ίωσης.
Ζητούμε από τον Δήμο Ελασσόνας και τη Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους της κοινότητας για το πρόβλημα και να προτείνουν μέτρα πρόληψης της μετάδοσης των ιώσεων.
Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων του δήμου μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και τα μέτρα πρόληψης πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα, ειδικά σε μία κοινότητα άνω των 2.000 κατοίκων με πολλούς επισκέπτες λόγω των ημερών του Πάσχα”.

thessaliatv.gr