Δέκα “χρυσοί” επιστήμονες για βραβείο! Ιατρικές ανακαλύψεις από το …μέλλον

  • Iatropedia
Μπορεί τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά κάποιοι επιστήμονες όμως δε χάνουν την εφευρετικότητα τους.

Στο διαγωνισμό του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την καινοτομία όπου διαγωνίζονται επιστήμονες για το ποιος θα δημιουργήσει την καλύτερη εφεύρεση η οποία στη συνέχεια θα μετουσιωθεί σε επιχειρηματική ιδέα, επελέγησαν στην τελική φάση 10 υποψήφιοι από τους οποίους τρεις θα βραβευθούν με 50.000 ευρώ για την καλύτερη πρόταση.

Οι 10 επικρατέστερες προτάσεις, οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τρίτη και τελική φάση του ΣΦΕΕ INNOVATION PROJECT, περιλαμβάνουν ιδέες στον τομέα της ιατρικής από διάφορους τομείς.

Ανάμεσα στις 10 επικρατέστερες περιλαμβάνονται προτάσεις από ερευνητές, επαγγελματίες της Υγείας, φοιτητές , καθηγητές Πανεπιστημίου και επιχειρηματίες, ενώ οι θεματικές κατηγορίες που αντιπροσωπεύονται είναι: Τηλε-ιατρική, Βιο-ηλεκτρονικά συστήματα, Μεθοδολογίες & Δείκτες, Βιοτεχνολογία, Υπολογιστική απεικόνιση, Αναγεννητική Ιατρική, Προγνωστικά και Διαγνωστικά Εργαλεία και Νανοϊατρική.

Οι 10 φιναλίστ θα έχουν 3 λεπτά στη διάθεσή τους να παρουσιάσουν μπροστά σε ζωντανό κοινό και την κριτική επιτροπή το επιχειρηματικό τους σχέδιο, στην τελευταία φάση του διαγωνισμού κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας με τίτλο Disrupt, Startup, Scale Up, διεκδικώντας το χρηματικό βραβείο του ΣΦΕΕ ύψους €50.000 για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης από τον οργανισμό ID-GC σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων. Ο τελικός του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στην αίθουσα Banquet, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 18.00.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό από την αρχή είχαν διακριθεί 60 συμμετέχοντες πριν η κριτική επιτροπή καταλήξει στους 10 φιναλίστ. Απόδειξη ότι ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης το ελληνικό επιχειρείν της καινοτομίας στην Υγεία έχει πολλά ακόμη να δώσει στην ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μειώνονται οι τιμές στα γενόσημα! Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: «Μας εξοντώνετε»!

Καινοτόμα τεχνολογία από το …μέλλον στην Υγεία! Ποιοι θα διεκδικήσουν βραβείο από το ΣΦΕΕ

Διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από τον ΣΦΕΕ

Περικοπές φαρμάκι στην Υγεία! Τι χάνουν οι ασθενείς από τον τσεκουρωμένο προϋπολογισμό

Άδωνις κατά Τσίπρα: “Βγάλε τώρα τις εκπομπές που πήραν διαφημίσεις από φαρμακευτικές”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν