Δείτε όλες τις πληροφορίες για την Πολλαπλή Σκλήρυνση σε ένα infographic

  • Γιάννα Σουλάκη
infographic
Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στις 30 Μαϊου και το μήνυμα της φετινής εκστρατείας, που πραγματοποιεί η εταιρεία Roche Hellas, είναι «Το σώμα σου στέλνει μηνύματα. Mην τα αγνοείς!»

Στις 30 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Η φετινή Ενημερωτική εκστρατεία επικεντρώνεται στη σημασία της αναγνώρισης των συμπτωμάτων της νόσου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

H εκστρατεία «Το σώμα σου στέλνει μηνύματα. Mην τα αγνοείς!» #akoutaminimata αποτελεί μία πρωτοβουλία της Roche Hellas που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Δείτε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση 2019 – ‘Οταν τα συμπτώματα είναι «αόρατα»

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων και η ενθάρρυνση για την έγκαιρη αναζήτηση διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας, ώστε οι ασθενείς να συνεχίσουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Δείτε όλες τις πληροφορίες που θα πρέπει να ξέρετε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση συγκεντρωμένες σε ένα infographic:

Ενημερωτικές εκδηλώσεις της ROCHE HELLAS

Με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Roche Hellas καλεί το κοινό να ενημερωθεί μέσα από βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα έξω από 4 Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Σάββατο 1 Ιουνίου

11:00 – 17:00

Καλλιθέα: Ευριπίδου 69 – Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού

Κερατσίνι: Λεωφ. Δημοκρατίας 200 & Σαλαμίνος

Σάββατο 8 Ιουνίου

11:00 – 17:00

Νέα Χαλκηδόνα: Λεωφ. Αχαρνών 467

Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 111Β

Η Oλυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, η δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη και ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς θα βρίσκονται εκεί και θα αγκαλιάσουν την καμπάνια μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα!

Η εκστρατεία τους επόμενους μήνες θα μεταφερθεί και σε άλλες εταιρείες εκτός φαρμακευτικού κλάδου όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Roche Hellas ενώνοντας τις φωνές τους θα ενημερώσουν για τη νόσο τονίζοντας ότι «Το σώμα σου στέλνει μηνύματα. Mην τα αγνοείς!».

Σημειώνεται ότι περίπου 13.000 άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια άγνωστης αιτιολογίας. Χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και εκφύλιση του κεντρικού νευρικού συστήματος και προσβάλλει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα οπτικά νεύρα. Τα συμπτώματα και η πορεία της διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν είναι ιάσιμη, αλλά οι θεραπείες που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια επιβραδύνουν την εξέλιξή της και ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών ζει μία φυσιολογική ζωή.

infographic

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν