Δεύτερη ιατρική γνώμη δια χειρός Χάρβαρντ!

  • Iatropedia
Το δικαίωμα μιας δεύτερης ιατρικής γνώμης από το πλέον κορυφαίο νοσοκομείο του κόσμου δίνει το Ιατρικό Κέντρο στους ασθενείς του.

Όπως ανακοίνωσε, ξεκινά συνεργασία με το Massachusetts General Hospital και τους Partners Healthcare International για την παροχή «δεύτερης γνώμης» σε σοβαρά ιατρικά περιστατικά με τη συνδρομή ομάδας γιατρών από την Ιατρική σχολή του Harvard.

Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ. Β. Αποστολόπουλο και διακεκριμένα στελέχη του Harvard.

Μέσω του Ολοκληρωμένου Διεπιστημονικού Προγράμματος Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS), επιτρέπεται στον ασθενή μια εναλλακτική αξιολόγηση της περίπτωσής του από το Massachusetts General Hospital, χωρίς τη μετάβασή του εκεί.

Ομάδα γιατρών του Harvard, σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό του ασθενούς, επανεκτιμούν την περίπτωση και συντάσσουν σχέδιο θεραπείας. Η διάγνωση γίνεται με τη χρήση της τεχνολογίας της τηλεϊατρικής, όπου ο φάκελος του ασθενούς μεταφέρεται εντός 48 ωρών στις ΗΠΑ, μέσω ασφαλούς σύνδεσης, ενώ τις επόμενες ημέρες, στέλνεται επίσημη απάντηση από το αμερικανικό νοσοκομείο.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, μπορεί να παρακολουθήσει ακόμη και πιθανή χειρουργική επέμβαση, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Ο δρ. Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου για διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Πρόσθεσε ότι η διάγνωση ενός σύνθετου προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε απόγνωση τον ασθενή και το περιβάλλον του και τόνισε ότι ο Όμιλος θέλει να εξασφαλίσει ότι όλοι οι ασθενείς και οι θεράποντες γιατροί του θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τη θεραπεία των ασθενών.

Σχετικά με το κόστος του προγράμματος, ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε πως είναι υποπολλαπλάσιο της μετάβασης ενός ασθενούς στο εξωτερικό και ανακοίνωσε την πρόθεση της διοίκησης του Ιατρικού Αθηνών να προχωρήσει σε ενημέρωση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών καθώς και του ΕΟΠΥΥ, για την εξοικονόμηση πόρων από τη θεραπεία στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ