Δ. Τριανταφύλλου: Θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων του ψευτογιατρού, λένε οι αρχές

  • Iatropedia newsroom
ψευτογιατρός
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τη δράση του φερόμενου ως ψευτογιατρού.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ψευτογιατρού στα Καλύβια Αττικής, που εξαπατούσε ασθενείς πουλώντας τους σκευάσματα έναντι μεγάλης αμοιβής προκειμένου να θεραπευτούν.

Σύμφωνα με τις πρώτα στοιχεία έχει εξαπατήσει 15 περιπτώσεις ασθενών, οι πέντε μάλιστα κατέληξαν με την αστυνομία να εξετάσει το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων του ψευτογιατρού από τα Καλύβια να είναι μεγαλύτερος.

Σημειώνεται πως η παράνομη δράση του ψευτογιατρού κρατά περισσότερα από 14 χρόνια και γι’ αυτό εκφράζονται φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν σύμφωνα με το Mega ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν πολίτες που γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα του 66χρονου φυσιοθεραπευτή και του 72χρονου συνεργού του, όμως δεν έχουν περάσει ακόμη το «κατώφλι» των διωκτικών Αρχών, για να το καταγγείλουν.

Μετά μάλιστα και τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας του 66χρονου που εκμεταλλευόταν τoν ανθρώπινο πόνο, πουλώντας ελπίδες έναντι αμοιβής, δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να διπλασιαστεί, ακόμα και να τριπλασιαστεί και αυτό γιατί εκτιμάται ότι η παράνομη δράση του κρατά τουλάχιστον 14 χρόνια.

Είχαν προειδοποιήσει συγγενείς και θύματα να μην πάνε στον ψευτογιατρό

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν μαρτυρίες όχι μόνο συγγενών των θυμάτων, αλλά γιατρών και φυσικοθεραπευτών που παρακολουθούσαν και βοηθούσαν τους ασθενείς για χρόνια.

Αυτοί, έχουν καταθέσει ότι επιδεινώθηκε η υγεία των ασθενών με την αγωγή που τους χορηγούσε ο ψευτογιατρός. Κάποιοι μάλιστα από τους γιατρούς, που έχουν θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία, έχουν καταθέσει ότι είχαν προειδοποιήσει τους συγγενείς των θυμάτων να μη διακόψουν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και σε καμία περίπτωση να μη λαμβάνουν ό,τι τους χορηγούσε ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του.

Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Την ίδια ώρα για την υπόθεση έχει διατάξει έρευνα ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη για έρευνα σχετικά με την ύπαρξη μαύρου χρήματος στην υπόθεση ήρθε μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ενεργειών η Αρχή θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και θα εκδώσει δέσμευση περιουσίας των εμπλεκόμενων προσώπων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και ανθρωποκτονία με δόλο. Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος εμπλέκεται στο θάνατο τουλάχιστον 5 ασθενών του.

Πρόκειται για τον Διονύσιο Τριανταφύλλου του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεννημένο στις 24-09-1957, στην Αθήνα.

Ο γιατρός δεν απευθύνεται στον ασθενή

Οι επιστήμονες πάντως είναι κατηγορηματικοί λέγοντας ότι ποτέ ο γιατρός δεν απευθύνεται στον ασθενή, ο ασθενής πάει στον γιατρό και όχι το αντίστροφο.

Οι ασθενείς δε θα πρέπει να διακόπτουν, για κανέναν λόγο, τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν από τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Ποιες είναι όμως οι ενδείξεις που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς ώστε να διακρίνουν τους κομπογιαννίτες που υποδύονται τους γιατρούς;

«Να ξέρουν ότι ποτέ ένας σοβαρός γιατρός δε δίνει μπουκαλάκια στο χέρι, για να τα πάρει και να θεραπευτεί στο σπίτι. Ποτέ ένας σοβαρός γιατρός δεν λέει ποιοι είναι οι ασθενείς του γιατί υπάρχει το ιατρικό απόρρητο και επιπλέον υπάρχουν οι ιατρικοί σύλλογοι που μπορούν να ζητήσουν να δουν εάν αυτοί οι γιατροί είναι όντως εγγεγραμμένοι», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών, μπορούν να απευθύνονται σε παραπάνω από έναν γιατρό.

«Μπορούν να πάρουν και μια γνώμη από ένα νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό. Εκεί δεν μπορεί κάποιος να τους κοροϊδέψει ούτε να τους δώσει φάρμακα στο χέρι».

Στο ψηφιακό μητρώο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του γιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Τι υποστηρίζει ο 66χρονος

Ο Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν την απόδοση κατηγοριών, γνωστοποίησε ότι ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση του 66χρονου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, κάποια στοιχεία για το ποιόν του.

«Συζητώντας μαζί του με έγγραφα στοιχεία με ενημέρωσε ότι επί 40 χρόνια ήταν επίλεκτος με ιδιαίτερη επιστημονική υποδομή φυσιοθεραπευτής και, όταν θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη και εφόσον είμαι δικηγόρος του, θα παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία του επιστημονικού βιογραφικού του, ότι ήταν επί χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ότι ήταν επί χρόνια προσωπικός φυσιοθεραπευτής κορυφαίων τενιστών, αθλητών του στίβου και αθλητών του ποδοσφαίρου και ότι έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται έναν πραγματικό φυσιοθεραπευτή με υψηλού επιπέδου σπουδές και με μετεκπαίδευση, είτε για να αποθεραπευτούν, όταν πάσχουν από ορθοπεδικές παθήσεις που θεραπεύονται, είτε για να βελτιώσουν τις συνθήκες του επιπέδου της ζωής τους, όταν είναι παράλυτοι ή πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Με ενημέρωσε επίσης ότι η σχέση του με έναν Γερμανό επίλεκτο καθηγητή ιατρικής οφείλεται στην επιλογή του από τον συγκεκριμένο ιατρό, ο οποίος είχε εκατοντάδες ασθενείς πριν τον επιλέξει ως φυσιοθεραπευτή από την Ελλάδα, και ότι ουδεμία οικονομική σχέση είχε ή έχει με τις αμοιβές του συγκεκριμένου Γερμανού ιατρού, ο οποίος είναι ειδικός στη βοήθεια των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού το οικονομικό σκέλος των θεραπειών των ασθενών, τους οποίους φρόντιζε με την επιστήμη του, το διαχειριζόταν αποκλειστικά ο ίδιος», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν