»Χτυπήστε» τον πονοκέφαλο εναλλακτικά

  • Iatropedia
Ο πιο συχνός και επίμονος πόνος που ταλαιπωρεί ένα στους δυο δεν είναι άλλος από τον πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα μπορεί να χαρακτηρίζονται ήπια αλλά κάποιες φορές να γίνονται άκρως ενοχλητικά.

Εκτός από τα γνωστά παυσίπονα υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να χτυπήσουν τον πονοκέφαλο στη ρίζα του.

Μείνετε ήρεμοι

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας ώστε να καταφέρετε να μειώσετε το άγχος και την ένταση που ενδεχομένως σας προκαλεί τον πονοκέφαλο.

Έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι η γιόγκα χαλαρώνει τους μύες ενω οξυγονώνει καλύτερα τις αρτηρίες

Ελέγξτε τα μάτια σας

Στην περίπτωση που ο πονοκέφαλος είναι πολύ πιο έντονος μετά από διάβασμα,

παρακολούθηση τηλεόρασης, ή όταν γράφετε στον υπολογιστή μη διστάσετε να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας προκειμένου να διαπιστώσει αν τα μάτια σας έχουν κάποιο πρόβλημα.

Φάτε υγιεινά

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων όπως η σοκολάτα και κάποια τυριά μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Αποφύγετε να τα τρώτε και προσπαθήσετε να τρώτε υγιεινές τροφές.

Κοιμηθείτε

Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό του πονοκεφάλου. Προσοχή όμως μην έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα όταν κοιμάστε πολλές ώρες.

Γυμναστείτε

Η καθημερινή τακτική γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα των β-ενδορφινών οι οποίες καταπολεμούν τον πονοκέφαλο.

Μην καπνίζετε

Το άναμμα ενός και μόνου τσιγάρου πυροδοτεί τον πονοκέφαλο. Για αυτό κόψτε αυτή τη συνήθεια ώστε να απαλλαγείτε από τους πόνους της ημικρανίας.

πηγήhttp://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως για τον πονοκέφαλο φταίει η κακή ψυχολογία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν