Χρυσοχοΐδης: Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για το τσιφτετέλι της Διοικήτριας δίπλα … στα φορεία

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΔΕ
Κατεπείγουσα διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τη Διοικήτρια του Ερυθρού Σταυρού, Ελπινίκη Ταβιανάτου.

Η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος αφορά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που φέρεται ότι διοργάνωσε η κα. Ταβιανάτου, με live λαϊκή ορχήστρα εντός του Νοσοκομείου.

Σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε μάλιστα στα social media, η διοικήτρια εμφανίζεται να χορεύει ανέμελη στη μέση της κεντρικής σάλας του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ δίπλα της περνούν … φορεία με ασθενείς.

Το βίντεο ανάρτησε την Παρασκευή, 29/12/23, στον λογαριασμό του στο facebook, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Η ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Πριν από λίγο η 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.